Κειμενα

Κείμενα

Ο Γκουαϊδό δεν αποκλείει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Ο Γκουαϊδό δεν αποκλείει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Την άρνησή του να αποκλείσει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, εξέφρασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος φαίνεται πως «στριμώχθηκε» για τα καλά από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, αφού δεν δίστασε να δηλώσει πως «ο λαός της Βενεζουέλας θέλει να τελειώσει η δικτατορία του πρόεδρου, Νικολάς Μαδούρο, με όποια πίεση είναι απαραίτητη να ασκηθεί».

Ερωτηθείς για το αν θα αποδεχόταν στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, απάντησε πως «εδώ στη Βενεζουέλα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ασκήσουμε πίεση, ώστε να μην προβούμε σε ένα σενάριο που κανένας δεν θα 'θελε να έχει» και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία αυτής της χώρας και να επαναφέρουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα».

Ακόμη, ο Γκουαϊδό  δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη του στρατού της Βενεζουέλας, λέγοντας πως «ζητάμε από τις ένοπλες δυνάμεις να είναι με την πλευρά του συντάγματος». Ωστόσο, δεν παρουσίασε ένα σαφές σχέδιο για το πώς θα αποσύρουν τη στήριξή τους στον Μαδούρο.

Τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Νικολάς Μαδούρο, απάντησε απλά «όχι», υιοθετώντας τη γραμμή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ότι «αυτή η ώρα δεν είναι για συνομιλίες αλλά ώρα για δράση».

Πληροφορίες από: cnn.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo