Κειμενα

Κείμενα

Ουκρανία: Ναζιστική σημαία τυπώθηκε στις σκάλες εμπορικού κέντρου

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Ουκρανία: Ναζιστική σημαία τυπώθηκε στις σκάλες εμπορικού κέντρου

«Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει», έλεγε o ισπανοαμερικανός φιλόσοφος, Τζορτζ Σανταγιάνα.

Πριν από τον πόλεμο με τους Ναζί, η Ουκρανία είχε πληθυσμό 41,7 εκατομμύρια κατοίκους. Μετά τον πόλεμο, είχαν μείνει 27,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα, στη χώρα όπου τα 2/5 του πληθυσμού δολοφονούνταν ή στέλνονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το τέρας του ναζισμού αναβιώνει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο.

Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε στο εμπορικό κέντρο του Γκοροντόκ στο Κίεβο όπου στις κεντρικές σκάλες του κτιρίου, εικονίζεται αποτυπωμένη η σβάστικα. Η ευθύνη των υπευθύνων του εμπορικού κέντρου είναι μάλλον προφανής και συνειδητή.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντ Ντολίνσκι, διευθυντή του Εβραϊκού Συμβουλίου της Ουκρανίας, που το δημοσίευσε στο Twitter, προέρχεται από γυναίκα που το τράβηξε με το κινητό της το περασμένο Σάββατο.

Όπως σχολιάζουν και οι χρήστες του Twitter, το γεγονός ότι κανένας δεν νοιάζεται ή διαμαρτύρεται  που περπατά δίπλα στον αγκυλωτό σταυρό, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.


Με πληροφορίες από: topontiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo