Κειμενα

Κείμενα

Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής: Έρχεται η ώρα των απολογιών

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής: Έρχεται η ώρα των απολογιών

Την εκτίμησή του ότι το καλοκαίρι αναμένονται οι απολογίες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες που γράφουν Ιστορία» στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» και στην Τζούλυ Τσίγκα, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α., Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μπει στην τελική ευθεία. Ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία, είμαστε στη φάση της λογοδοσίας και ναι, άξιζε αυτή η μακρά διαδικασία γιατί απέδειξε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα εγκλήματα έγιναν κατ' εντολήν της ηγεσίας της Χ.Α. Στοιχειοθετήθηκε, δηλαδή η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, η ύπαρξη εγκληματικής διεύθυνσης στην ιεραρχία της Χ.Α. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν μέχρι τον αρχηγό τους», σημείωσε ο Θ. Καμπαγιάννης.

«Τα εγκλήματα έγιναν με γνώση του Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος προσπάθησε να τα συγκαλύψει. Ξέρουμε, πια, πως άνθρωποι που συμμετείχαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επόμενη ημέρα βρίσκονταν στα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων και συμμετείχαν στην επιχείρηση συγκάλυψης», ανέφερε. «Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δεν παρέστη ποτέ στο δικαστήριο. Όμως τώρα, καλούνται να απαντήσουν σε ένα δύσκολο ερώτημα, ως προς το αν θα παραστούν για να απολογηθούν, καθώς το δικαστήριο έχει πλέον μάθει πολλά. Εκτιμώ ότι θα αναγκαστούν να έρθουν, γιατί το αποδεικτικό υλικό είναι τόσο καταδικαστικό που θα πρέπει να έρθουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Ακόμη, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής δήλωσε: «Επειδή είμαστε πια στην τελική φάση, τα ΜΜΕ θα πρέπει να τρέξουν, για να καλύψουν τη δίκη και να δώσουν στους αναγνώστες, τηλεθεατές ή ακροατές τους την ενημέρωση που πρέπει να έχουν. Γιατί αυτή η δίκη δεν είχε τη δημοσιότητα που είχαν άλλες, όπως εκείνες για την τρομοκρατία. Λες και υπάρχει ένα ενοχικό σύνδρομο για τη δράση της Χ.Α. που – όπως αποδείχθηκε – είχε πολύ γερές πλάτες στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Ενώ πριν αρχίσει η δίκη, οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες έλεγαν ότι θέλουν να μεταδοθεί ζωντανά, μόλις άρχισε οι συνήγοροί τους αρνήθηκαν. Το «μαύρο» λοιπόν, που έπεσε στην μετάδοσή της είναι απόλυτη επιλογή της ηγεσίας της οργάνωσης και της υπεράσπισής της», συμπλήρωσε.

«Τώρα μπαίνουμε στη φάση των μαρτύρων υπεράσπισης. Δεν πρόκειται για μάρτυρες πραγματικών περιστατικών. Είναι μάρτυρες χαρακτήρα ή πολιτικά στελέχη της Χ.Α., η μαρτυρία των οποίων μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμη στην απόδειξη του κατηγορητηρίου. Θα πρόκειται για την πρώτη φάση λογοδοσίας τους», πρόσθεσε ο Θ. Καμπαγιάννης.

«Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για τους διευθύνοντες την οργάνωση οι ποινές που προβλέπονται είναι 10 με 20 χρόνια, στα οποία θα προστεθεί και η οπλοκατοχή κλπ που τιμωρείται με επιπλέον 5 έως 20 χρόνια. Η σημασία μιας καταδικαστικής οργάνωσης θα είναι ιστορική, γιατί θα πρόκειται για την ηγεσία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος που διηύθυνε μια εγκληματική οργάνωση η οποία εκτελούσε κακουργηματικές πράξεις».

Τέλος, ο Θανάσης Καμπαγιάννης τόνισε ότι «ταυτόχρονα εξελίσσονται και άλλες δίκες. Αυτές τις ημέρες είναι στο εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν για την οποία έχουν ήδη καταδικαστεί οι δύο δράστες». Όπως υπογράμμισε, «η στάση τους στο εφετείο δείχνει ότι είναι αμετανόητοι για την πράξη τους, αφού δολοφονούν για δεύτερη φορά το θύμα τους με τα περί συμπλοκής.

Όμως όταν είχαν προσαχθεί, είχαν πει στους αστυνομικούς «Καλά του κάναμε. Οι αλλοδαποί μπαίνουν στα σπίτια μας και μας ληστεύουν. Καλά δεν του κάναμε;». Κι αυτό ήταν ένα αποδεικτικό στοιχείο βόμβα. Στις 22 Μαρτίου περιμένουμε την εισαγγελική πρόταση και μετά την απόφαση. Ζητάμε να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση, για δολοφονία με ρατσιστικό κίνητρο», κατέληξε.

Ολόκληρη η εκπομπή:


Με πληροφορίες από: jailgoldendawn.org
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo