Κειμενα

Κείμενα

Τα ΜΜΕ που δεν είπαν λέξη για την καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη για παιδεραστία

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019


Η καταδίκη 28 μηνών με αναστολή για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων του πρώην βουλευτή της ΝΔ και εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, φαίνεται πως δεν συγκίνησε ορισμένα από τα «έγκυρα» και «αντικειμενικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ορισμένα απ' αυτά, το ανέφεραν επιδερμικά και με τάση να απενοχοποιήσουν τον καταδικασθέντα για παιδεραστία κάνοντας λόγο για «πολιτική διώξη» ενώ άλλα, δεν μπήκαν καν στον κόπο να δημοσιεύσουν την είδηση της καταδίκης.

Στο «Πρώτο Θέμα», η είδηση δεν υπάρχει και η πρώτη ανάρτηση που εμφανίζεται είναι η παρακάτω:

Οι αναζητήσεις στο «Πρώτο Θέμα»

Στην ιστοσελίδα «iefimerida.gr», η είδηση δημοσιεύθηκε μεν αλλά με πολύ προσεκτική διατύπωση, ενώ δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στα social media του μέσου.

Η παρουσίαση της είδησης από το "Iefimerida.gr"

Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Καθημερινή», στην οποία μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η είδηση αλλά εμφανιζόταν σαν πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση, μία δήλωση ενός άλλου Γεωργιάδη, του Άδωνι.

Η είδηση από την «Καθημερινή»

Ο «ΣΚΑΪ» από την άλλη, δεν δημοσίευσε ποτέ την είδηση αλλά ούτε και την αναπαρήγε στο δελτίο του.

Οι αναζητήσεις στην ιστοσελίδα του «ΣΚΑΪ»

Μάλιστα, ο σταθμός του Φαλήρου προέβη και σε μία άκρως αντιδεοντολογική κίνηση. Στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα», κατά την παρουσίαση των εφημερίδων της 27ης Φεβρουαρίου 2019, όταν έφτασαν στην εφημερίδα «Δημοκρατία», προέβαλαν πρωτοσέλιδο της ίδιας ημερομηνίας αλλά του 2016, για να κρύψουν το θέμα Γεωργιάδη.

(Αριστερά) Το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» του 2016 που «ξέθαψε» ο ΣΚΑΪ (Δεξιά) Το πρωτοσέλιδο της 27ης Φεβρουαρίου 2019 που έκρυψε σκοπίμως
(Αριστερά) Το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» του 2016 που «ξέθαψε» ο ΣΚΑΪ (Δεξιά) Το πρωτοσέλιδο της 27ης Φεβρουαρίου 2019 που έκρυψε σκοπίμως

Τα «Παραπολιτικά» επίσης δεν δημοσίευσαν την είδηση. Στα αποτελέσματα της αναζήτησης, εμφανίστηκαν μόνο δύο αναρτήσεις αλλά δεν είχαν καμία σχέση με την καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής.

Οι αναζητήσεις στην ιστοσελίδα των «Παραπολιτικών»

Στο «liberal.gr» (του Θανάση Μαυρίδη) οι μόνες ειδήσεις που σχετίζονταν με το επίθετο Γεωργιάδης αφορούσαν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ το «capital.gr» (επίσης συμφερόντων Μαυρίδη), κάλυψε μεροληπτικά μόνο τη μία πλευρά, και συγκεκριμένα αυτή του κατάδικου.

Οι αναζητήσεις στην ιστοσελίδα "Liberal.gr"

Οι αναζητήσεις στην ιστοσελίδα "Capital.gr"

Για το τέλος, αφήσαμε ένα απόσπασμα από το τελευταίο άρθρο του δημοσιογράφου, Γιώργου Παπαχρήστου από «Τα Νέα», ο οποίος στην προσπάθειά του να «ξεπλύνει» τον Νίκο Γεωργιάδη, έκανε λόγο για «σκευωρία», «παρακρατικά μέσα ενημέρωσης» και «προσπάθεια «κανιβαλισμού» του ενόχου επειδή ήταν πρώην βουλευτής και δη, πρώην συνεργάτης του Μητσοτάκη!

Απόσπασμα από το άρθρο του Γ. Παπαχρήστου στα «Νέα»

Με πληροφορίες από: ethnos.grluben.tv, koutipandoras.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo