ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Υποψήφιος με τη Λέγκα σύζυγος πρώην υπουργού που την είχαν χαρακτηρίσει «ουρακοτάγκο»

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Η έγχρωμη ιταλίδα πρώην υπουργός, Σεσίλ Κιένζε

Η Σεσίλ Κιέντζε είναι μία έγχρωμη ιταλίδα πολιτικός, που κατά τη θητεία της στο υπουργείο Ενσωμάτωσης με το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» (PD), είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση από στελέχη της «Λέγκα» του Ματτέο Σαλβίνι, οι οποίοι την είχαν χαρακτηρίσει «ουρακοτάγκο» και είχαν καταδικαστεί γι' αυτό.

Σήμερα, ο σύζυγος της νυν ευρωβουλευτού, Ντομένικο Γκρισπίνο, δηλώνει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με το ίδιο κόμμα που της επιτέθηκε ρατσιστικά, καθώς όπως λέει, «είναι καλοί άνθρωποι»!

«Είναι δημοτικές εκλογές και θέτω εαυτόν, αυτό που γνωρίζω και όλες τις ικανότητές μου, στη διάθεση της Λέγκα. Δεν θυμάμαι ούτε και ποιος ήταν εκείνος που χαρακτήρισε «ουρακοτάγκο» τη σύζυγό μου, εάν ήταν ο Καλντερόλι, ή ο Μποργκέτζιο. Ηλίθιοι υπάρχουν παντού, η σύζυγός μου είναι δύσκολο να το ξεχάσει, αλλά εγώ τι πρέπει να κάνω; Δεν μπορώ να τους πετάξω το γάντι, ή να τους ξυλοφορτώσω σε ένα ρίνγκ», ανέφερε ο Γκρισπίνο και πρόσθεσε:

«Εάν η σύζυγός μου έβαζε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, δεν μπορώ να πω εάν θα την ψήφιζα. Θα έπρεπε να κλείσω τη μύτη μου, προφανώς όχι για τη σύζυγό μου, αλλά για το PD».

Από την πλευρά της, η Κιέντζε έσπευσε να σχολιάσει πως «ο σύζυγός μου έχει την ελευθερία να θέσει υποψηφιότητα με όποιον θέλει, μία ελευθερία που την εγγυάται το Σύνταγμά μας» και συμπλήρωσε:

«Κατανοώ την έκπληξη όλων —ακόμη και των στελεχών της Λέγκα— αλλά σε ό,τι με αφορά δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο, καθώς αυτό αποτελεί ένα σύνηθες, και φυσικά όχι το τελευταίο επεισόδιο μίας υπόθεσης, της οποίας το σενάριο έχει γραφεί ήδη και είναι γνωστό. Δεν υπάρχει κανένα νέο, εκτός του ότι επιτέλους πλησιάζει η ημερομηνία ενώπιον του δικαστή για τον τερματισμό του γάμου μας».

Πληροφορίες από: gr.euronews.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo