Κειμενα

κείμενα

Αλητείες Τσακαλώτου: Όταν παίρνεις δάνειο για σπίτι, μπορεί να μην σου βγει το ρίσκο και να το χάσεις

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Αλητείες Τσακαλώτου: Όταν παίρνεις δάνειο για σπίτι, μπορεί να μην σου βγει το ρίσκο και να το χάσεις

Μία απίστευτη δήλωση έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις αρνητικές αλλαγές που φέρνει η νέα ρύθμιση, ανέφερε πως όταν κάποιος παίρνει ένα δάνειο για το σπίτι του, υπάρχει πάντα το ρίσκο, αν δεν το ξεπληρώσει, να το χάσει.

«Υπάρχει μία αγορά για σπίτια. Αυτήν την αγορά μπορούμε να τη χωρίσουμε σε δύο περιπτώσεις. Υπάρχει η αγορά στην κανονικότητα, όταν γενικά είναι κανονικές οι συνθήκες, και η αγορά όταν είμαστε εκτός κανονικότητας, όταν έχουμε μία τεράστια ύφεση, για παράδειγμα. Γενικά, στην κανονικότητα, αν εγώ κάνω μία συμφωνία με τον σύντροφό μου τον Νίκο ότι θα μου δώσει 50.000 ευρώ για να χτίσω ένα σπίτι, περιμένει ο σύντροφος ο Νίκος –πόσω μάλλον η τράπεζα- ότι κάποια στιγμή θα πάρει τα λεφτά του. Όσο και να με συμπαθεί, όσο και να είναι σύντροφος, κάποια στιγμή θα θέλει πίσω τα 50.000 ευρώ», δήλωσε ο Ε. Τσακαλώτος για να προσθέσει:

«Άρα, η κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις. Γι' αυτό, το 2009 υπήρχαν 56.000 πλειστηριασμοί και δεν υπήρχε ούτε κίνημα από το ΚΚΕ ούτε κίνημα από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον αυτών των πλειστηριασμών, γιατί ήταν μία κανονική περίοδος με ανάπτυξη και ο κόσμος ήξερε ότι μπορούσε να πάρει ένα δάνειο και αν δεν μπορούσε να το ξεπληρώσει, θα είχε κάποιο πρόβλημα».


Με πληροφορίες από: topontiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo