ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Δ. Καζάκης: Βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο στην οικονομία σε βάρος των λαών

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Δ. Καζάκης: Βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο στην οικονομία σε βάρος των λαών

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, ο γραμματέας του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης. Η συζήτηση περιελάμβανε οικονομικά, πολιτικά, γεωπολιτικά και εθνικά θέματα.

Ο Δ. Καζάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που ταλανίζουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά από τον 16ο και 17ο αιώνα, η παγκόσμια οικονομία αδυνατεί να επιλύσει προβλήματα υπερχρέωσης» καθώς σήμερα «τα στοιχεία στην παγκόσμια οικονομία δείχνουν 273 τρισ. δολάρια χρέη, ιδιωτικά και κρατικά».

Επιπλέον, έκανε αναφορά για το γεγονός ότι «21 άνθρωποι στον πλανήτη», με βάση τα τελευταία στοιχεία, «έχουν περιουσιακά στοιχεία 3,5 δισ. ανθρώπων, ενώ πριν πέντε χρόνια ήταν 46 άνθρωποι».

Παράλληλα, έθεσε το δίλημμα «έθνη πάνω στους λαούς, δηλαδή λαοί που συγκροτούνται σε έθνη για να είναι αφεντικά στον τόπο τους ή πλήρης ισοπέδωση, με την έννοια που έλεγε το 1999 ο Ζακ Αταλί, ότι ο πληθυσμός του πλανήτη χωρίζεται σε δύο ομάδες: στους νομάδες του πλούτου και τους νομάδες της φτώχειας».

Σε ό,τι αφορά την Ε.Ε., ο Δ. Καζάκης επεσήμανε ότι «σαν οικοδόμημα δεν μπορεί να προχωρήσει, ούτε να αναθεωρηθεί, παρά μόνο να καταρρεύσει», ενώ αναφορικά με τις εξελίξεις στο Brexit, σημείωσε ότι γίνεται «επιχείρηση πραξικοπήματος από την Μέι» καθώς η συμφωνία που προωθεί προβλέπει ότι «η ΕΚΤ στη Βρετανία θα έχει πλήρη ασυλία και ελεύθερη δράση», κάτι που έχει κλονίσει ακόμα και τους υπέρμαχους της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ευρωεκλογών λέγοντας ότι το ΕΠΑΜ σκοπεύει στη δημιουργία μιας δυναμικής τέτοιας που να είναι «πρόκριμα και για τις βουλευτικές εκλογές», ενώ όσον αφορά τα γεωπολιτικά και εθνικά θέματα, χαρακτήρισε «casus belli» στη Συμφωνία των Πρεσπών διότι «παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε τρίτους (Β. Μακεδονία-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ)» και έκανε λόγο για «αναδιάταξη του γεωστρατηγικού και ενεργειακού χάρτη στην περιοχή του Αιγαίου» με την επιτήρηση του αμερικανικού παράγοντα με τη «συνδιοίκηση, και όχι συνδιαχείριση, που επιχειρεί η Τουρκία».


Με πληροφορίες από: neakriti.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo