ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ διαφημίζει άρωμα με την επωνυμία «Φασισμός»

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγιελέτ Σακέντ

Ένα άκρως προκλητικό προεκλογικό σποτ του ισραηλινού ακροδεξιού κόμματος «Νέα Δεξιά», παρουσιάζει την υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγιελέτ Σακέντ, να ψεκάζεται με ένα άρωμα που φέρει την επωνυμία «Φασισμός».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», μολονότι το διαφημιστικό σποτ μοιάζει με σατιρικό σκετς, δεν είναι. Το βίντεο, που συνοδεύεται από ψιθύρους της Σακέντ στην εβραϊκή γλώσσα με τις φράσεις «Μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης», «Διαχωρισμός των εξουσιών» και «Περιορισμός του Ανώτατου Δικαστηρίου», εντάσσεται στην προσπάθεια της υπουργού να ενισχύσει το ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας σε βάρος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει η «Haaretz», μπορεί το διαφημιστικό να πέτυχε φαινομενικά το στόχο του στρέφοντας την προσοχή της κοινής γνώμης στο κόμμα της Σακέντ, το οποίο δεν τα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό που δεν προέβλεψαν οι δημιουργοί ήταν οι αντιδράσεις από το εξωτερικό. Χωρίς την γνώση της εβραϊκής γλώσσας και την αδυναμία να χρησιμοποιήσει κανείς το Google Translate στον προφορικό λόγο, φαίνεται πως η υπουργός δικαιοσύνης του Ισραήλ στην πραγματικότητα πουλά τον «Φασισμό».

Άλλωστε, η ακροδεξιά υπουργός είναι γνωστή για τα χιτλερικού τύπου μηνύματά της στο διαδίκτυο που μιλούν για εξόντωση όλων ανεξαιρέτως των Παλαιστινίων. «Το σύνολο του παλαιστινιακού λαού αποτελεί εχθρό του Ισραήλ» και πρέπει να εξοντωθεί «συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Σακέντ.

Το διαφημιστικό σποτ κλείνει με τη φράση της υπουργού: «Εμένα μου μυρίζει σαν Δημοκρατία».


Με πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo