Κειμενα

Κείμενα

Ισραηλινές φαρμακευτικές εταιρίες κάνουν πειράματα στους Παλαιστίνιους

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Ισραηλινές φαρμακευτικές εταιρίες κάνουν πειράματα στους Παλαιστίνιους

Παρά τα δεινά που πέρασαν οι Εβραίοι από τους Ναζί, φαίνεται πως οι μέθοδοι του κράτους του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων δεν διαφέρουν και πολύ από τις μεθόδους του Χίμλερ, του Μένγκελε και των άλλων διεστραμμένων «αρχιτεκτόνων» του Ολοκαυτώματος.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ελέγχου Τύπου «Middle East News» η ισραηλινή καθηγητής, Nadera Shalhoub-Kevorkian αποκάλυψε στις 19 Φεβρουαρίου σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ότι οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ επιτρέπουν σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να διενεργούν πειραματικές δοκιμές φαρμάκων σε παλαιστίνιους και άραβες κρατούμενους.

Στην ομιλία της, με τίτλο «Διαταραγμένοι χώροι– Βίαιες τεχνολογίες στην Παλαιστινιακή Ιερουσαλήμ», η καθηγήτρια σημείωσε πως οι πληροφορίες της προκύπτουν από συλλογή δεδομένων κατά τη διενέργεια ερευνητικού έργου για το Πανεπιστήμιο. Ακόμη, κατήγγειλε πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί τις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές σαν «εργαστήριο» όπου εκτός από φάρμακα δοκιμάζονται καινούργια όπλα, βόμβες, σφαίρες και χημικά καταστολής ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτουν παρόμοια στοιχεία. Τον Ιούλιο του 1997, η ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» δημοσίευσε την ομολογία του Dalia Itzik, πρόεδρου μιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που ανέφερε ότι το ισραηλινό υπουργείο Υγείας είχε δώσει την άδεια σε φαρμακευτικές εταιρείες για να δοκιμάσουν τα νέα φάρμακα τους σε κρατουμένους, σημειώνοντας ότι 5.000 εξετάσεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι η ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία Teva, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο και μία από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από: atexnos.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo