Κειμενα

Κείμενα

Όλες οι κωλοτούμπες του Άδωνι Γεωργιάδη (Συλλεκτικό)

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Όλες οι κωλοτούμπες του Άδωνι Γεωργιάδη (Συλλεκτικό)

Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχαν πολιτικοί που κατέφευγαν σε κάθε αθέμιτο μέσο προκειμένου να χειραγωγήσουν τη μάζα και να εξασφαλίσουν την εύνοια του λαού. Ήταν οι λεγόμενοι «δημαγωγοί», «δημοκόποι» ή «δημοκόλακες», κατά την «θουκυδίδεια» και «αριστοφανική» παράδοση.

Ένας από τους σημερινούς πολιτικούς που απεχθάνεται όσο τίποτα το λαϊκισμό και δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση «δημαγωγός», είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο, η περίπτωση Γεωργιάδη παρουσίαζει το εξής σπάνιο φαινόμενο: ενώ δεν είναι «δημοκόλακας», είναι «αυλοκόλακας».

Ενώ δεν αρέσκεται να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων με ευχάριστες υποσχέσεις και να «γλείφει» το ακροατήριό του, είναι ο μοναδικός που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στο «γλείψιμο» πολιτικών προσώπων που κάποτε αποστρεφόταν.

Για το φαινόμενο λοιπόν του «αυλοκόλακα» και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, φτιάξαμε ένα συλλεκτικό βίντεο με όλες τις πολιτικές κωλοτούμπες που τον έκαναν να αναδυθεί σε ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος που παλαιότερα αποκαλούσε «ντροπή της Δεξιάς» και «γελοίο τσίρκο». Από τον Κώστα Καραμανλή, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους Εβραίους και το ακροδεξιό του παρελθόν.


Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo