ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Αναδίπλωση Μιχαλολιάκου για την «σπορά των ηττημένων του 1945»

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019


Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να κορυφώνεται, μπροστά στον κίνδυνο της καταδίκης τους ως εγκληματική οργάνωση, ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, προχώρησε σε μία κωλοτούμπα ολκής, ενδεικτική της διαχρονικής τακτικής τους να προβαίνουν σε ασύστολα ψεύδη.

Ήταν 3 Μαρτίου 2013, όταν σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φώναζε επί λέξει με το γνωστό φασιστικό του ύφος: «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες» [...] Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας απ' τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου».

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, τρεις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, τότε που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωνε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο» με τις δηλώσεις του.

Σήμερα, μετά από επτά χρόνια, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι «High TV», ο ελληνόφωνος «Φύρερ» δήλωσε ότι η φράση του... διαστρεβλώθηκε και πως εννοούσε κάτι άλλο, λέγοντας ότι αναφερόταν στο γεγονός ότι οι Σύμμαχοι δεν βοήθησαν την Ελλάδα, μετά τον πόλεμο, να πάρει... γερμανικές βιομηχανίες, με τη μέθοδο του «ντεμοντάζ».


Με πληροφορίες από: efsyn.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo