ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Bloomberg: Ο Τσίπρας ξέρει πώς να ακυρώνει δημοψηφίσματα

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Bloomberg: Ο Τσίπρας ξέρει πώς να ακυρώνει δημοψηφίσματα

«Κάτι ξέρει ο Τσίπρας από το να ακυρώνει το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος. Ζήτησε τη λαϊκή ψήφο για τη συμφωνία που έδωσαν οι δανειστές το 2015 και έκανε εκστρατεία κατά της συμφωνίας. Κέρδισε το δημοψήφισμα για να κάνει στροφή και να δεχθεί σε ολονύκτια συνεδρίαση μια νέα συμφωνία».

Αυτά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «Bloomberg», μέσω άρθρου του Νίκου Χρυσολωρά, στο οποίο ο έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της Συνόδου στις Βρυξέλλες ότι εάν το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit μέχρι τις επόμενες έξι εβδομάδες, θα οδηγηθεί σε ευρωεκλογές.

«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα για τους υποστηρικτές του Brexit και ίσως οδηγήσει στην αρχή του τέλους για το Brexit», ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε ότι «οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν μπορούν να αγνοήσουν τα 6 εκατομμύρια Βρετανών που συγκέντρωσαν υπογραφές για την ακύρωση του Brexit», αριθμός προφανώς «μεγαλύτερος» από τα 17,4 εκατομμύρια βρετανών ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό που κάποτε αναφερόταν σαν φάρσα, ότι ο Τσίπρας θα προσέφερε τις γνώσεις του στη βρετανική κυβέρνηση για μετατροπή του Brexit σε Bremain, έγινε τελικά μία θλιβερή πραγματικότητα.

Με πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo