ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Μπολσονάρου: Οι Ναζί ήταν αριστεροί!

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019


Μπολσονάρου: Οι Ναζί ήταν αριστεροί!

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ναζισμός ήταν ένα αριστερό κίνημα», δήλωσε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, μετά την επίσκεψή του στο Μνημείο και Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στο Ισραήλ.

Η δήλωση Μπολσονάρου έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τις πληροφορίες στον ιστότοπο του Μουσείου που αναφέρουν ότι το ναζιστικό κίνημα στη Γερμανία προήλθε από ακροδεξιές, ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην άνοδο του κομμουνισμού.

Την άποψη ότι οι Ναζί ήταν αριστεροί, είχε εκφράσει πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ερνέστο Αραούχο. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν συμφωνεί με τον υπουργό του, ο Μπολσονάρου απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σωστά;», συμπληρώνοντας πως «η ονομασία του ναζιστικού κόμματος ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα, περιλάμβανε δηλαδή τον όρο "σοσιαλιστικός"».

Μπορεί η επίσημη ονομασία του ναζιστικού κόμματος να ήταν «Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα», ωστόσο οι Ναζί κάθε άλλο παρά σοσιαλιστική ιδεολογία εφάρμοσαν.

Ο Μπολσονάρου θα αναχωρήσει σήμερα από το Ισραήλ για να επιστρέψει στη Βραζιλία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo