ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Εγκρίθηκε και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Οδηγία Copyright της Ε.Ε – Υπέρ τάχθηκε η Ελλάδα

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Εγκρίθηκε και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Οδηγία Copyright της Ε.Ε – Υπέρ τάχθηκε η Ελλάδα

Εγκρίθηκε το πρωί της Δευτέρας από τους υπουργούς Γεωργίας των κρατών-μελών της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η  αμφιλεγόμενη Οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα που απειλεί τη φύση του διαδικτύου, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Την Οδηγία Copyright υπερψήφισαν 19 κράτη, καταψήφισαν 6 (Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Φινλανδία, Σουηδία), ενώ το Βέλγιο, η Εσθονία και η Σλοβενία απείχαν από την ψηφοφορία.

Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, υπερψήφισε την Οδηγία παρά το γεγονός ότι στην ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπογράψει τροπολογίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και δήλωσαν την αντίθεσή τους είτε στο σύνολο είτε σε επιμέρους άρθρα της Οδηγίας.

Οι χώρες που υπερψήφισαν, καταψήφισαν την Οδηγία ή απείχαν κατά την ψηφοφορία

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 3 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επικαλέστηκε ασθένεια, η Κωνσταντίνα Κούνεβα μία σοβαρή υποχρέωση στην Αθήνα, ενώ ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε πως η Οδηγία έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία, και πως αν ήταν εκεί, θα ψήφιζε παρών.

Η έγκριση της Οδηγίας και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημαίνει ότι τα κράτη-μέλη έχουν προθεσμία δύο ετών για να την θέσουν σε ισχύ και να την εισάγουν στις εθνικές νομοθεσίες.

Με πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo