Κειμενα

Κείμενα

Μόνο οι ναζί της Χρυσής Αυγής καταψήφισαν το ψήφισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Μόνο οι ναζί της Χρυσής Αυγής καταψήφισαν το ψήφισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ναζί και με τη βούλα παρουσιάστηκαν για μία ακόμα φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με την απόφασή τους να καταψηφίσουν το ψήφισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Κατά την ψηφοφορία, που έγινε διά εγέρσεως, το ναζιστικό μόρφωμα ήταν το μόνο που καταψήφισε την πρόταση του πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με την οποία «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες και διπλωματικές νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Βουλή των Ελλήνων, όπως έχει δηλώσει ο Ν. Βούτσης, θα κινητοποιηθεί ώστε να ενημερωθούν όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια σχετικά με την απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών από την Ελληνική Πολιτεία.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, στήριξε τη δική του πρόταση που κατέθεσε σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το Γερμανικό Κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό τη διεκδίκηση-απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων».

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί το σόου από τον βουλευτή Βοιωτίας της Χ.Α., Ε. Καρακώστα, ο οποίος ζήτησε από το ΚΚΕ αποζημίωση για τα... θύματα του Εμφυλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έφταιγαν για όλα οι Γερμανοί».

Με πληροφορίες από: naftemporiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo