ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Οι Έλληνες, οι κομμουνιστές και ο ανιστόρητος κ. Κυρανάκης

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

Οι Έλληνες, οι κομμουνιστές και ο ανιστόρητος κ. Κυρανάκης

Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

«Οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες», δήλωσε πριν από μερικές βδομάδες ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και νυν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Επειδή όμως, δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στο μυαλό του για να ξέρουμε σε τι σύγχυση βρισκόταν, δύο τινά θα συμβαίνουν: ή απλά δεν γνωρίζει ιστορία ή την έμαθε από τα βιβλία του αρχιναζιστή Πλεύρη και τις συζητήσεις με τους «ομοϊδεάτες» του (πλέον), Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Όμως σκότωναν πράγματι οι κομμουνιστές, Έλληνες; Μέχρι να φτάσουμε σ' αυτό, θα πρέπει πρώτα να πούμε στον κ. Κυρανάκη, που διαρκώς υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί τη νέα γενιά, λες και όλοι οι νέοι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια «πιστεύω» και τους ίδιους στόχους, ότι δεν είναι άλλο οι Έλληνες και άλλο οι κομμουνιστές. Δεν πρόκειται για ανθρώπους άλλης εθνικότητας, άλλης φυλής, ή άλλης πάστας.

Και οι κομμουνιστές Έλληνες ήταν και μάλιστα πολύ περισσότερο πατριώτες από τους δήθεν πατενταρισμένους Έλληνες. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε παραδείγματα. Προφανώς ο κ. Κυρανάκης παραείναι νέος για να τα γνωρίζει.

Ας πάμε όμως στην ουσία. Τι έκαναν οι «γνήσιοι» Έλληνες απέναντι στους έλληνες κομμουνιστές;

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς που γέννησε ποτέ η Ελλάδα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Κρήτης από τους Οθωμανούς αλλά και στη διαμόρφωση της Ελλάδας, όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ο Ελ. Βενιζέλος, ήταν εκείνος που στις 25 Ιουλίου 1929 καθιέρωσε το «Ιδιώνυμο», ένα νόμο που έπληττε τα δημοκρατικά δικαιώματα των ελλήνων πολιτών και χαρακτήριζε την κομμουνιστική δράση και ιδεολογία ως «ιδιώνυμο αδίκημα». Ο νόμος αυτός, που ποινικοποιούσε τη διάδοση και υποστήριξη των κομμουνιστικών ιδεών, ίσχυσε μέχρι και το 1974.

Λίγα χρόνια αργότερα, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του «Έλληνα» δικτάτορα Μεταξά και του «Έλληνα» υπουργού του ρετσινόλαδου, Μανιαδάκη, ήταν εκείνο το οποίο παρέδωσε 600 περίπου κρατούμενους κομμουνιστές της Ακροναυπλίας που είχαν ζητήσει να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν, στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής οι οποίες και τους εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες ως αντίποινα για την αντιστασιακή δράση του ΕΛΑΣ.

Στα χρόνια της Κατοχής επίσης, υπήρχαν οι έλληνες κομμουνιστές που οργάνωσαν την αντίσταση του λαού μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά υπήρχαν και οι γνήσιοι «Έλληνες», εκείνοι που συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατακτητές και έμειναν στην ιστορία ως δωσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, χίτες, ταγματασφαλίτες και ταγματαλήτες.

Λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς στις 12 Οκτωβρίου 1944, κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών, που αποτέλεσαν το προοίμιο του ελληνικού εμφυλίου, η «ελληνική» Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας είχε ορίσει ως επικεφαλής του βρετανικού στρατού στην Αθήνα, τον βρετανό αντιστράτηγο Σκόμπι, ο οποίος πέρα από τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, είχε λάβει εντολή από τον βρετανό πρωθυπουργό, Ουίνστον Τσώρτσιλ, να «μην διστάσει να ενεργήσει σαν ήταν σε κατακτημένη πόλη, όπου γίνεται μία τοπική εξέγερση».

Κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου του 1946-1949, ήταν η περίοδος που οι πρώην συνεργάτες των Γερμανών σκότωναν κομμουνιστές, και το αντίστροφο. Που οι δεξιοί σκότωναν αριστερούς, και το ανάποδο. Που αδερφός σκότωνε αδερφό. Που οι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Εκείνα θεωρεί εγκλήματα των κομμουνιστών εναντίον των Ελλήνων ο στενόμυαλος Κυρανάκης.

Τέλος, μετά τη λήξη του Εμφυλίου, ήταν οι «Έλληνες» εκείνοι οι οποίοι αφότου «εξαργύρωσαν» το βρώμικο παρελθόν τους με θέσεις εξουσίας στο μετεμφυλιακό κράτος, βασάνιζαν, εξόριζαν, φυλάκιζαν και εκτελούσαν τους κομμουνιστές αλλά και γενικά τους πάσης φύσεως αντιφρονούντες, δημοκράτες και πατριώτες.

Προφανώς όμως, κατά την «κυρανάκεια» λογική, ο Ελ. Βενιζέλος και οι κυβερνήσεις «Εθνικής Ενότητας» είχαν δίκιο, η μεταξική δικτατορία έδρασε υπέρ των συμφερόντων της... πατρίδας, οι δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες ήταν περισσότερο... πατριώτες από τους κομμουνιστές, και ο Εθνικός Στρατός καλώς αιματοκύλησε τον Δημοκρατικό Στρατό, μιας και οι κομμουνιστές δεν ήταν Έλληνες και ο Εμφύλιος Πόλεμος δεν ήταν εμφύλιος, αλλά «συμμοριτοπόλεμος».

Σωστά κ. Κυρανάκη;
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo