ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε χρυσαυγίτη στο συνδυασμό της και μετά τον «τελείωσε»

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε χρυσαυγίτη στο συνδυασμό της και μετά τον «τελείωσε»

Δεν έχει τελειωμό η κατάντια του κυβερνώντος κόμματος με τις επιλογές των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά του στις προσεχείς εκλογές. Μετά την παραίτηση της υποψήφιας ευρωβουλευτή, Μυρσίνης Λοΐζου, που εισέπραττε παράνομα επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, σειρά έχει η υποψηφιότητα ενός πρώην χρυσαυγίτη στο συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Εριφύλλης Χιωτέλλη.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κόρακα, εκπαιδευτικό, ο οποίος σύμφωνα με το Lesvospost.com, κατάγεται από τη Λέσβο αλλά κατοικεί μόνιμα στα Ιωάννινα, όπου και διατηρεί το δικό του φροντιστήριο. O Δημήτρης Κόρακας ήταν ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα, συμμετείχε σε εκδηλώσεις του κόμματος και μάλιστα ως ομιλητής, εμφανιζόταν ως φανατικός οπαδός του Μιχαλολιάκου, ενώ το φροντιστήριό του είχε γίνει στόχος αναρχικών ομάδων. Το Μάρτιο του 2013, πέρασε και από το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο».

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Νεολαίας του κόμματος, «Από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε εθνικιστική δράση, ενάντια στην προπαγάνδα της αριστεράς [...] Ήταν ο πρώτος δεξιός φοιτητής που μίλησε σε συνέλευση του Χημικού τμήματος και δεν λύγισε όταν λοιδορήθηκε από πλήθος παρευρισκόμενων αναρχοαριστερών φοιτητών και άλλων "δημοκρατικών" δυνάμεων. Σε μια από τις χαρακτηριστικές ομιλίες του, τις παραμονές της "επετείου" για το πολυτεχνείο, δήλωσε ότι: "το πολυτεχνείο δεν έριξε τη χούντα και δεν υπήρξαν νεκροί μέσα στο πολυτεχνείο".

Μετά τις εκλογές, επέστρεψε ξανά στη ΝΔ, απ' όπου είχε ξεκινήσει ως φοιτητής.

Ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιόητα Κόρακα, η Ε. Χιωτέλλη με ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Κόρακας, δεν είναι πλέον υποψήφιος με τον συνδυασμό μας. Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!»

Με πληροφορίες από: reader.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo