Κειμενα

Κείμενα

Χρυσαυγίτικα κολπάκια ενόψει Ευρωεκλογών

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Χρυσαυγίτικα κολπάκια ενόψει Ευρωεκλογών

Κάθε κόμμα που συμμετέχει στις Ευρωεκλογές έχει δικαίωμα να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του έως και 42 υποψηφίους. Όλα τα κόμματα που βρίσκονται αυτή την στιγμή στη Βουλή και την Ευρωβουλή, έβαλαν στη λίστα τους και τα 42 ονόματα που προβλέπονται, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, η οποία ανακοίνωσε μόλις 23 υποψηφίους.

Εύλογα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης δεν μπορούσε να βρει άλλους υποψηφίους για να τους συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο, και γι' αυτό δεν συμπλήρωσε το μέγιστο αριθμό των υποψηφίων.

Ωστόσο, παρατηρώντας καλύτερα το ευρωψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε η οργάνωση με αλφαβητική σειρά, διαπιστώνεται ότι το επίθετο του πρώτου υποψηφίου δεν ξεκινάει πριν από το γράμμα «Κ».

Με δεδομένη μάλιστα τη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία πλησιάζει προς το τέλος της, αλλά και τις καταγγελίες που ακούγονται γύρω από το όνομα του βουλευτή Λαγού περί πριμοδότησής του από τον αρχηγό της οργάνωσης, αποδεικνύεται ότι η ηγεσία επέλεξε σκόπιμα να τον εμφανίσει δεύτερο στη λίστα προκειμένου αφενός οι ψηφοφόροι να τον εντοπίσουν πιο εύκολα και άρα να τον «σταυρώσουν», και αφετέρου να προστατευτεί με την ασυλία του ευρωβουλευτή από τις ποινές που πρόκειται να του επιβληθούν από το δικαστήριο.

Η εύνοια προς τον βουλευτή Λαγό στις φετινές ευρωεκλογές, επιβεβαιώνεται παρατηρώντας και το προηγούμενο ψηφοδέλτιο που είχε παρουσιάσει η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές του 2014, όπου τότε υπήρχαν επίθετα που ξεκινούσαν από το γράμμα «Α» μέχρι και το γράμμα «Ι», σε αντίθεση με σήμερα που ο κλοιός για τους χρυσαυγίτες έχει στενέψει.

(Αριστερά) Οι 42 υποψήφιοι της Χ.Α. στις Ευρωεκλογές του 2014 (Δεξιά) Οι 23 υποψήφιοι της Χ.Α. στις Ευρωεκλογές του 2019
(Αριστερά) Οι 42 υποψήφιοι της Χ.Α. στις Ευρωεκλογές του 2014 (Δεξιά) Οι 23 υποψήφιοι της Χ.Α. στις Ευρωεκλογές του 2019


Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo