Αποψεις

απόψεις

Μητσοτάκης: Ναι στην επταήμερη εργασία εάν συμφωνούν εργαζόμενοι και εργοδότες!

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019


Σε ένα νέο αντεργατικό παραλήρημα προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Μετά την αμφισβήτηση του οχτάωρου και της σταθερής εργασίας, τα οποία θεωρεί «ξεπερασμένα», ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ του σεναρίου να μετατραπεί η πενθήμερη εργασία σε επταήμερη, εάν αυτό έχει τη σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Μερικές φορές το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά είναι καλό.

Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, και με πολύ καλύτερες απολαβές, και με αυξημένα δικαιώματα, και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».


Με πληροφορίες από: ethnos.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo