Κειμενα

Κείμενα

«Ποιος γ@@@ τις ευρωεκλογές;»: Το σποτ κομμουνιστών στη Σουηδία που καλούν σε αποχή

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

«Ποιος γ@@@ τις ευρωεκλογές;»: Το σποτ του ΚΚ Σουηδίας που καλεί σε αποχή

Με ένα άκρως προκλητικό και ευρηματικό βίντεο, επέλεξε το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Σουηδία να απαξιώσει τη διαδικασία των ευρωεκλογών.

Με το μότο «Γ@@@ τις ευρωεκλογές, υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να ψηφίσεις», οι σουηδοί κομμουνιστές καλούν τους πολίτες σε αποχή στέλνοντας το μήνυμα πως είναι προτιμότερο να κάνουν σεξ από να το πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.

Το σποτ που, όπως εξήγησε ο γραμματέας Τύπου του κόμματος, Σιμόν Ρενέρ, είναι «επίτηδες τόσο προκλητικό προκειμένου να εξοργίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους», δημιουργήθηκε από το κόμμα με τη βοήθεια εξωτερικών φίλων, ενώ οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στο βίντεο δεν είναι μέλη του κόμματος, αλλά πραγματικό ζευγάρι στη ζωή.

Το Facebook αρχικά είχε «κατεβάσει» το βίντεο, μετά από καταγγελίες για παραβίαση της πολιτικής για το γυμνό. Ωστόσο, το κόμμα ζήτησε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αναθεωρήσει την απόφασή του, και έτσι είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα (KP) είναι μία σύμπραξη αριστερών κομμάτων που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '70 με βάση τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού. Αν και δεν έχει συμμετάσχει ούτε στις βουλευτικές εκλογές της χώρας από το 1973, το στηρίζουν αρκετοί διάσημοι Σουηδοί από το χώρο του πολιτισμού, όπως ο ηθοποιός Σβεν Βόλτερ. Το κόμμα παραμένει δραστήριο και εκδίδει το περιοδικό με τίτλο «Ο Προλετάριος» («Proletären»).


ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Το αντίστοιχο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στη Σουηδία, δεν είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα (KP) που καλεί σε αποχή, αλλά το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας (SKP) που συμμετέχει στις ευρωεκλογές για πρώτη φορά από το 1994.

Με πληροφορίες από: sputniknews.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo