ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Ρωμανός (ΝΔ): «Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα»

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Ρωμανός (ΝΔ): «Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα»

Όλοι γνωρίζουμε ότι εργοδότες χωρίς εργαζομένους δεν μπορούν να υπάρξουν, όπως επίσης δεν μπορούν να υπάρξουν τραπεζίτες χωρίς τράπεζες και εφοπλιστές χωρίς καράβια. Ενώ όμως η ιστορία μας έχει διδάξει πως το αντίστροφο μπορεί να υπάρξει, για τον Νίκο Ρωμανό της Νέας Δημοκρατίας, είναι μάλλον αδύνατο.

Σε ένα κρεσέντο απύθμενης γελοιότητας που θα το ζήλευε μέχρι και ο Θάνος Τζήμερος, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πλέον υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Νίκος Ρωμανός, δήλωσε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανήμερα μάλιστα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ότι «εργαζόμενοι χωρίς εργοδότες δεν υπάρχουν».

Μάλιστα, για να ενισχύσει το ανιστόρητο επιχείρημά του, είπε και το εξής κορυφαίο: «Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα»!

Η δήλωσή του αυτή, όπως ήταν φυσικό, έγινε viral σε δεκάδες ιστοσελίδες, blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έσπευσαν να διακωμωδήσουν το επιχείρημα Ρωμανού αποδίδοντάς του ειρωνικά τον τίτλο του... σοφού άνδρα!

«Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα».

Ο διασυρμός του «φέρελπι» πολιτικού συνεχίστηκε όταν η σελίδα του Facebook «Το Μνημόνιο», θυμήθηκε μία άγνωστή του πλευρά, τότε που προσπαθούσε να κάνει καριέρα ως τραγουδιστής εμφανιζόμενος σε γνωστή μεσημεριανή trash εκπομπή.

Πάντως, την άποψη ότι «εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα», την είχε διατυπώσει εμμέσως το 1934 ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας του Γ' Ράιχ, Γκούσταβ Κρουπ, χαρακτηρίζοντας τον γερμανό εργάτη ως «πειθαρχημένο στρατιώτη» και «σύντροφο» των βιομηχάνων!
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo