Κειμενα

Κείμενα

Ο αβάσταχτος σκοταδισμός της Έλενας Ράπτη

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Ο αβάσταχτος σκοταδισμός της Έλενας Ράπτη

Από τα τέλη του 18ου αιώνα, είναι γνωστό ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες της δεξιάς ιδεολογίας είναι η προάσπιση των θρησκειών και των συμφερόντων του κλήρου.

Αυτές τις πολιτικές φαίνεται πως υπερασπίζεται και με το παραπάνω η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, η οποία σε άρθρο της που θυμίζει περισσότερο κυριακάτικο κήρυγμα Κατηχητικού παρά σοβαρή πολιτική προσέγγιση, επιδόθηκε σε ένα απαράμιλλο κρεσέντο σκοταδισμού και θρησκοληψίας προς χάριν του ακροατηρίου της.

Στο άρθρο της που δημοσιεύθηκε στην εκκλησιαστικού περιεχομένου ιστοσελίδα romfea.gr, με τίτλο «Όποιος ακολουθεί το σχέδιο του Θεού δε χάνεται», η Έλενα Ράπτη θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα από την ανεργία, τη φτώχεια και τις εθνικές προκλήσεις, την «προσπάθεια αποχριστιανοποίησης» της ελληνικής κοινωνίας.

Για να υποστηρίξει το επιχείρημά της, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει πως: «Η Ελλάδα ζει μία νέα "Χαλκή Πύλη" με την αποκαθήλωση της εικόνας του Χριστού από τις αίθουσες των δικαστηρίων και των σχολείων», «την υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών η οποία πονηρά επιχειρείται όχι με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών αλλά με την μετατροπή του από θεολογικό σε θρησκειολογικό», «τον, όλο και με μικρότερη συχνότητα, εκκλησιασμό των μαθητών» και «τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας και του κλήρου με σκοπό να πλήξει το συνολικό οικοδόμημα της πίστης μας και να ανοίξει το δρόμο για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς».

Τέλος, η εκ νέου υποψήφια βουλευτής, αφότου παραθέσει το «έργο» της Εκκλησίας στην κοινωνία (εράνους, συσσίτια, φροντιστήρια κλπ), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Όλα αυτά είναι αθέατα, γιατί έτσι πρέπει να είναι το έργο του Θεού», ενώ απευθυνόμενη στους δογματικούς αναγνώστες, τονίζει πως «μπροστά στην πρόκληση που είναι μεγάλη και δοκιμάζεται η αντοχή της κοινωνίας και της πίστης μας», «εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε μια προσευχή πριν κοιμηθούμε, να ζητούμε τη βοήθεια της Παναγίας για τα παιδιά μας, να ανάβουμε ένα κερί για όσους έφυγαν και να ακολουθούμε το Σχέδιο του Θεού».

Υπομονή λοιπόν ωσότου πραγματοποιηθεί το... «Σχέδιο του Θεού». Άλλωστε, όπως φαίνεται, η κ. Ράπτη και το κόμμα της, έχουν να δώσουν... χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον της χώρας!

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo