ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

«Αποβράσματα» της πολιτικής με ελλιπή πόθεν έσχες

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019

«Αποβράσματα» της πολιτικής με ελλιπή πόθεν έσχες

«Όποιος μπαίνει τσάμπα στο μετρό και δεν πληρώνει εισιτήριο, θα πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που το 2018 είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Η υπόθεση αφορούσε ποσό της τάξης (τουλάχιστον) των 300.000 ευρώ που ήταν κατατεθειμένο σε τράπεζα του εξωτερικού η οποία, λόγω των τραπεζικών της ιδιαιτεροτήτων, δεν του έδινε τα απαραίτητα παραστατικά.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, «μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, η Επιτροπή εντόπισε "κενά" στη δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή της ΝΔ, από τον οποίο ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία και τραπεζικά εξτρέ. Λόγω παρέλευσης του χρόνου (σ.σ. από το 2014) ο κ. Καραμανλής δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον λογαριασμό ύψους 380.000 ευρώ και αποφασίστηκε η παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα».

Μετά το σάλο που προκάλεσε, ο υπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δήλωσή του λέγοντας πως επρόκειτο για μία «λανθασμένη» και «άστοχη έκφραση» που «ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου».

Όμως όσες διευκρινίσεις και να δοθούν, η έκφραση ειπώθηκε και φανέρωσε κυνικά την ταξική αντίληψη, τόσο του ιδίου όσο και των ομογάλακτων στελεχών της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo