Κειμενα

Κείμενα

Η BlackRock επενδύει στην καταστροφή του Αμαζονίου

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Η BlackRock επενδύει στην καταστροφή του Αμαζονίου

Τις τελευταίες ώρες, οι καταστροφικές πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου απασχολούν όλη την ανθρωπότητα, και μπορεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αποφάσισαν να δώσουν βαρύτητα στο θέμα των πυρκαγιών τρεις βδομάδες μετά, ωστόσο δεν έχουν αναφέρει ούτε λέξη για τη μεγάλη εκστρατεία συλλογής υπογραφών από περιβαλλοντικές οργανώσεις και αυτόχθονες πληθυσμούς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι οργανώσεις αυτές, μεταξύ αυτών οι Friends of the Earth, Green America και Rainforest Action Network, ζητούν από την BlackRock, μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι τη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων στον κόσμο- να σταματήσει να χρηματοδοτεί την καταστροφή του Αμαζονίου.

Όπως αναφέρουν, «η BlackRock έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα στις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων - τις μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις της κλιματικής αλλαγής - από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο, κάτι που σημαίνει πως η BlackRock συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στη Γη.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και οι αυτόχθονες πληθυσμοί του, βρίσκονται υπό την οξεία απειλή της BlackRock, η οποία εκμεταλλεύεται την άρση από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, των περιβαλλοντικών φραγμών στις οικονομικές δραστηριότητες του Αμαζονίου. Και τώρα, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση στην αποδάσωση και την καταστροφή», σημειώνουν.

«Ο Μπολσονάρου έχει υποστηρίξει το άνοιγμα νέων περιοχών του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στη γεωργία και τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα η BlackRock να ανακοινώσει σχέδια για επέκταση των δραστηριοτήτων της σττη Βραζιλία, μετά την εκλογή του. Κινήσεις σαν κι αυτή σηματοδοτούν ισχυρή υποστήριξη στον Μπολσονάρου, του οποίου η τοξική ρητορική εμπνέει τη βία ενάντια στους αυτόχθονες πληθυσμούς του Αμαζονίου και πέρα απ' αυτόν».

Το μήνυμα της εκστρατείας προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BlackRock, Larry Fink:

Οι επενδύσεις της BlackRock προωθούν την αποψίλωση των δασών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και η οικονομική στήριξη της ενισχύει την καταστροφική και βίαιη ατζέντα του Προέδρου Jair Bolsonaro. Ζητάμε να σταματήσετε να χρηματοδοτείτε τη συνεχιζόμενη καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Η ανθρωπότητα υπολογίζει σε σας.

Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκστρατεία είναι οι εξής:

Amazon Watch
Chesapeake Climate Action Network
Climate Hawks Vote
Corporate Accountability
CREDO Action
Daily Kos
Friends of the Earth
Green America
Rainforest Action Network
Seeding Sovereignty
Sierra Rise
Stand.earth

Με πληροφορίες από: actionnetwork.org και katiousa.gr

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo