ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Η πολιτική κλίση των ξένων ΜΜΕ

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

Η πολιτική κλίση των ξένων ΜΜΕ

Τις τελευταίες μέρες, ενόψει και των Προεδρικών εκλογών το 2020, διεξάγεται έντονα η συζήτηση στις ΗΠΑ σχετικά με τη μεροληψία των μέσων ενημέρωσης.

Αφορμή στάθηκε η κριτική που άσκησε πρόσφατα στα κυρίαρχα αμερικανικά ΜΜΕ -και ειδικότερα στην Washington Post- ο υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς, αναγκάζοντας πολιτικούς σχολιαστές να τον χαρακτηρίσουν ως «συνωμοσιολόγο» που «παπαγαλίζει» το εγχειρίδιο στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ.

Ανεξάρτητα εναλλακτικά ΜΜΕ, όπως το The Real News Network, επισημαίνουν ότι η προκατάληψη των μέσων ενημέρωσης εναντίον του Σάντερς είναι δομική, και όχι μία συνωμοσία, ενώ θεωρούν πως αυτό που χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ανάγκη διεξαγωγής ενός πραγματικού διαλόγου που να αφορά τη συστηματική δομική προκατάληψη των μέσων απέναντι σε πολιτικούς και πολιτικά κινήματα που αμφισβητούν τον έλεγχο των ειδήσεων.

Στο Non Paper, παρακολουθήσαμε στενά το περιεχόμενο όλων των ξένων ΜΜΕ (αμερικανικών και ευρωπαϊκών), από εφημερίδες και περιοδικά μέχρι τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά site, και φτιάξαμε ένα πρωτότυπο γράφημα με την πολιτική κλίση καθενός απ' αυτά, από την ευρύτερη Αριστερά μέχρι και την (Άκρα) Δεξιά.

Η πολιτική κλίση των ξένων ΜΜΕ

(Με πληροφορίες από: Media Bias Fact Check, AllSides)
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo