ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Βουλευτής ΝΔ: Καταργούμε το άσυλο για να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Βουλευτής ΝΔ: Καταργούμε το άσυλο για να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα

Τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση προώθησε την διάταξη κατάργησης του ασύλου ξεκαθάρισε χθες στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως διαβάζουμε στον imerodromos.gr, ο Στράτος Σιμόπουλος -«καθόλου τυχαίο στέλεχος αφού υπήρξε αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 και στη συνέχεια ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων»- ξεκαθάρισε την πραγματική αιτία που προωθήθηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση (πέραν δηλαδή από τα περί «αντιμετώπισης της εγκληματικότητας»):

«[...] Έπρεπε να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με την παραγωγή. Και εδώ λοιπόν μπαίνει και το άσυλο. Ναι, μπαίνει και το άσυλο. Ξέρω πολλά παραδείγματα στη Θεσσαλονίκη ότι τέτοιες προσπάθειες δεν μπορούσαν να καρποφορήσουν. Οργανωμένες μειοψηφίες έρχονται και τέτοιες προσπάθειες τις καταστρέφουν», δήλωσε και συνέχισε καταδεικνύοντας συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις:

«Και το ΚΚΕ το λέει⸱ τέτοιες προσπάθειες είναι προσπάθειες που υπηρετούν τα μονοπώλια , είναι ενάντια στη λαϊκή πάλη. Το καταλαβαίνω πλήρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, που αναφέρεται στην καινοτομία συνεχώς, στην επιχειρηματικότητα -ακούμε για σύνδεση των πανεπιστημίων με την επιχειρηματικότητα- δεν βλέπει ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα πράγματα με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το άσυλο;», διερωτήθηκε ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Πέρα από το ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι εστίες εγκληματικότητας. μία πλευρά του θέματος είναι η αδυναμία να συνδέσουμε την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία με την έρευνα και την τεχνολογία».Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo