Κειμενα

Κείμενα

Γαλλία: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» αποδυναμώθηκαν αλλά δεν ηττήθηκαν

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Γαλλία: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» αποδυναμώθηκαν αλλά δεν ηττήθηκαν

Την 44η συνεχόμενη βδομάδα στους δρόμους συμπληρώνουν τα «Κίτρινα Γιλέκα», μετά και τις χθεσινές κινητοποιήσεις τους σε διάφορες μεγαλουπόλεις της Γαλλίας.

Με εξαίρεση τη Νάντη, όπου κατά την κινητοποίηση περίπου 2.000 διαδηλωτών ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε 35 συλλήψεις, οι υπόλοιπες διαδηλώσεις σε άλλες μεγαλουπόλεις όπως το Παρίσι και η Μπορντώ, δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Έπειτα κι από τις χλιαρές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, φαίνεται πως σταδιακά το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, όμως οι πιο ένθερμοι διαδηλωτές ξεκαθαρίζουν ότι μπορεί να έχει εξασθενίσει αλλά δεν έχει ηττηθεί, προαναγγέλλοντας νέες διαδηλώσεις για το ερχόμενο Σάββατο με σύνθημα «Όλη η Γαλλία στο Παρίσι, για την πράξη 45».

Ο υπόλοιπος Σεπτέμβρης αναμένεται δύσκολος για την κυβέρνηση Μακρόν, που προωθεί τη μεγάλη μεταρρύθμιση των συντάξεων, με τους δικηγόρους, τους πιλότους και τους νοσηλευτές να βρίσκονται από αύριο στους δρόμους, ενώ την Τρίτη καλεί σε γενική κινητοποίηση το αριστερό συνδικάτο CGT.

Βίντεο από τη διαδήλωση των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Νάντη (14/9), όπου σημειώθηκε εκτεταμένη χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.


Με πληροφορίες από: DW
Πηγή βίντεο: RT


Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo