Κειμενα

Κείμενα

Γιώργος Αυγερόπουλος: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία με τις πολυεθνικές του νερού

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Αυγερόπουλος: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία με τις πολυεθνικές του νερού

Τους μύθους της νεοφιλελεύθερης αφήγησης περί ιδιωτικοποίησης του νερού κατέρριψε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη» και δημοσιογράφος, Γιώργος Αυγερόπουλος, στον απόηχο των δηλώσεων του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Μιλώντας στον 98.4 και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, ο Γ. Αυγερόπουλος εξήγησε γιατί η επιχειρηματολογία του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί «απαράδεκτα φθηνού νερού στην Ελλάδα» που οδηγεί στην κατασπατάλησή του, είναι η ίδια που χρησιμοποιούν χρόνια τώρα οι πολυεθνικές και οι οπαδοί της ιδιωτικοποίησης του νερού, χωρίς να λένε την αλήθεια ότι οι ιδιωτικές εταιρείες βάζουν πλαφόν κατανάλωσης, κάτω από το οποίο προσφεύγουν για υπέρογκες αποζημιώσεις από κράτη ή δημόσιους φορείς.

Ακόμη, εξήγησε γιατί μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και το Βερολίνο, επανάκτησαν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους, απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης που δοκίμασαν για δεκαετίες, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει μέσω της Τρόικας τις χρεωμένες χώρες να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης.

Μεταξύ των εταιρικών και δημοσίων συμφερόντων, των λόμπι και της πολιτικής της ΕΕ, της λιτότητας και της δημοκρατίας, το «Μέχρι την τελευταία σταγόνα», που καλύπτει έρευνα σε 7 πόλεις της Ε.Ε., αποκαλύπτει τον άγνωστο πόλεμο του νερού στην Ευρώπη.


Με πληροφορίες από: neakriti.gr

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo