Κειμενα

Κείμενα

Κράτος και ΣΚΑΪ πανηγυρίζουν για την απομάκρυνση του κοντέινερ στα Εξάρχεια σε ζωντανή μετάδοση

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Κράτος και ΣΚΑΪ πανηγυρίζουν για την απομάκρυνση του κοντέινερ στα Εξάρχεια σε ζωντανή μετάδοση

Την απομάκρυνση του κοντέινερ των Εξαρχείων, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων,  από τα συνεργεία του δήμου πανηγύρισε σε ζωντανή μετάδοση ο ΣΚΑΪ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Με τίτλο «Ξηλώνουν το "ΚΕΠ" των αναρχικών από τα Εξάρχεια», το κανάλι του Φαλήρου επιδόθηκε σε μία άκρως προπαγανδιστική και λαϊκιστική περιγραφή της αφαίρεσης του κοντέινερ από την Πλατεία Εξαρχείων, με τους δημοσιογράφους να μεταδίδουν εκστασιασμένοι την επιχείρηση, αποδίδοντας τα εύσημα στο κράτος.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εικόνα της Πλατείας Εξαρχείων στην τηλεόραση μετά από πάρα πολλά χρόνια. Απαγορεύονταν να πάει τηλεοπτικό συνεργείο εκεί, απαγορεύονταν να πάει αστυνομία εκεί... είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Τι να κάνουμε τώρα;», δήλωσε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Πάντως πραγματικά είναι εντυπωσιακό το ότι αυτή τη στιγμή οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων είναι πάνω στην Πλατεία Εξαρχείων. Βλέπουμε ξεκάθαρα την οδό Στουρνάρη, τα σπίτια τριγύρω. Αυτά πάντα τα βλέπαμε από μακριά», πρόσθεσε η Μαρία Αναστασοπούλου, με τον Δημήτρη Οικονόμου να συμπληρώνει: «Είναι ζωντανές οι κάμερες, δεν τις έχει κάψει κανείς».

Την ευκαιρία να επιδοθεί στο δικό του παραληρηματικό κρεσέντο, δεν έχασε ούτε ο Άρης Πορτοσάλτε: «Η Μονμάρτη της Αθήνας χάνει ένα έργο τέχνης. Αυτό είναι συλλεκτικό. Νομίζω ότι πρέπει να το πάρει κάπου η κυρία πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη να το εκθέσει διότι είναι ένα κομμάτι της Μονμάρτης τώρα, ένα κομμάτι της ψυχής μας φεύγει δηλαδή, κατάλαβες;».

(Το χαρακτηριστικό βίντεο μπορείτε να το δείτε, εδώ).

Την ικανοποίησή του για την «υποδειγματική», όπως χαρακτήρισε, επιχείρηση εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.Για την ιστορία, το περίφημο κοντέινερ-πολιτικό περίπτερο που είχαν στήσει αναρχικές συλλογικότητες πριν δύο χρόνια στην Πλατεία Εξαρχείων περιείχε βιβλία, και φαίνεται πως αυτό ήταν για το κράτος μία «αξιόποινη» και «εγκληματική πράξη» που δεν έπρεπε «να γίνεται ανεκτή».Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo