Κειμενα

Κείμενα

Την κατάργηση της αργίας του Πολυτεχνείου προτείνει η Σώτη Τριανταφύλλου

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Την κατάργηση της αργίας του Πολυτεχνείου προτείνει η Σώτη Τριανταφύλλου

Την κατάργηση της αργίας της 17ης Νοεμβρίου προτείνει ως μέσο καταπολέμησης της ανομίας στα Εξάρχεια, η γνωστή συγγραφέας της ακραία νεοφιλελεύθερης διανόησης, Σώτη Τριανταφύλλου.

Σε συνέντευξή της στο liberal.gr, η «προοδευτική» συγγραφέας, αρθρογράφος της Athens Voice και άλλοτε στέλεχος του «Ποταμιού» ξεδιπλώνει από το Παρίσι, όπου ζει, όλες τις αντιδραστικές απόψεις της γύρω από τα Εξάρχεια, το ρόλο του κράτους και την Αριστερά, ενώ παράλληλα προτείνει την κατάργηση της επετείου του Πολυτεχνείου, την οποία θεωρεί «περιττή», καθώς όπως συμπέρανε και η ίδια «πολλά παιδιά μπερδεύουν την 17η Νοεμβρίου 1973 με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τα αναλφάβητα μπαχαλάκια δεν έχουν βεβαίως ιδέα τι είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο και, όπως όλοι ξέρουμε, στις επετείους του Πολυτεχνείου στη δεκαετία του 1990, μπούκαραν στη Σχολή Καλών Τεχνών και έκαψαν έργα τέχνης. Απ' όσο ξέρω, ουδείς τιμωρήθηκε. Ίσως βοηθήσει η κατάργηση της αργίας στις 17 Νοεμβρίου: η αργία είναι περιττή, η γνώση είναι απαραίτητη ― από επισκέψεις σε σχολεία συμπέρανα ότι πολλά παιδιά μπερδεύουν την 17η Νοεμβρίου 1973 με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αποτυχία της πασοκικής παιδείας είχε και έχει βαθιά επίδραση στη ζωή των πόλεων· το ξέρω, δεν είναι ορατό αν δεν το σκεφτεί κανείς.

Ακόμη, η Σώτη Τριανταφύλλου τονίζει ότι «το μάτι του νόμου πρέπει να φτάσει στα στέκια των αναρχοπατέρων, των επιλεγόμενων αλληλέγγυων και των μικρο- και μεγαλο-εγκληματιών που βρίσκουν καταφύγιο στα Εξάρχεια», γιατί όπως αναφέρει «καθώς οι πόλεις αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, αντιδρούν όπως το ζωντανό σώμα: η αρρώστια μεταδίδεται, εξελίσσεται σε επιδημία».

Τέλος, η συγγραφέας δεν παραλείπει να βάλει στο στόχαστρο -για μία ακόμα φορά- την Αριστερά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιτίθεται στον "φιλήσυχο" πολίτη» και αντιμετωπίζει «τη λέξη "νοικοκυραίοι", σαν βρισιά».

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo