Κειμενα

Κείμενα

Σύροι Κούρδοι: 785 τζιχαντιστές του ISIS δραπέτευσαν από τη Συρία

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019


Η κουρδική διοίκηση στη βόρεια Συρία δήλωσε ότι 785 ξένοι που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν να δραπετεύσουν από ένα στρατόπεδο στο οποίο και κρατούνταν, έπειτα από τουρκικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σε μία ουσιαστική αναφορά προς τους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «μισθοφόροι» είχαν επιτεθεί στο στρατόπεδο όπου κρατούνταν «στοιχεία Νταές» (σ.σ. στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους) και άνοιξαν τις πύλες.

Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι οι συμμαχικές συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν αιχμαλωτίσει την κωμόπολη Σουλούκ κατά την πέμπτη ημέρα της τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το κέντρο της κωμόπολης, που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι κοντά στα 10 χιλιόμετρα νότια των συνόρων, εκκαθαρίστηκε από τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων στη Συρία (YPG), τις οποίες η Τουρκία θεωρεί μία «απειλή» που συνδέεται διαχρονικά με κουρδικές επαναστατικές ομάδες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι πληροφορίες περί απόδρασης κρατουμένων του ISIS αποτελούν «παραπληροφόρηση» που έχει ως στόχο να προκαλέσει τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Anadolu.

(Με πληροφορίες από: Reuters, Haaretz)
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo