Κειμενα

Κείμενα

Γαλλία: Φοιτητής αυτοπυρπολήθηκε καλώντας σε αγώνα κατά του φασισμού και του φιλελευθερισμού

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Γαλλία: Φοιτητής αυτοπυρπολήθηκε καλώντας σε αγώνα κατά του φασισμού και του φιλελευθερισμού

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 22χρονος φοιτητής φιλολογίας σε Πανεπιστήμιο της Λυών, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής περιέλουσε το σώμα του με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε, διαμαρτυρόμενος για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ίδιος αλλά και όλοι οι γάλλοι φοιτητές που δεν προέρχονται από πλούσιες οικογένειες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε, ο φοιτητής βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου», καθώς το 90% του σώματός του έχει καλυφθεί από εγκαύματα.

Λίγο πριν την πράξη του, ο νεαρός άνδρας είχε δημοσιεύσει ένα μεγάλο μήνυμα στο Facebook στο οποίο επικαλούταν τις οικονομικές του δυσκολίες και καλούσε σε αγώνα κατά του φασισμού και του φιλελευθερισμού, ενώ η κοπέλα του θύματος που ειδοποιήθηκε για τη χειρονομία του συντρόφου της μέσω SMS, ενημέρωσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στο σημείο όπου ο φοιτητής αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλίας, Φρεντερίκ Βιντάλ, προκειμένου να συναντηθεί τόσο με το προσωπικό του ακαδημαϊκού κέντρου «Crous» όσο και με το προσωπικό του πανεπιστημίου του.

Η ανάρτηση του φοιτητή στο Facebook:


Η ανάρτηση του φοιτητή στο Facebook (Photo: Cerveaux non disponibles/Facebook/Screenshot)

Οργανώσεις φοιτητών και συνδικάτα καλούν σε διαδηλώσεις μπροστά στο ακαδημαϊκό κέντρο «Crous» στη Λυών την Τρίτη στις 10 π.μ., σημειώνοντας ότι είναι πράξη πολιτική που δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στην απελπισία, και επισημαίνουν πως η επισφάλεια που υφίστατο ο φοιτητής ως συνέπεια των φιλελεύθερων πολιτικών και του καθημερινού ρατσισμού, εξαπλώνεται συνθλίβοντας όλο και περισσότερες ζωές φοιτητών.

Το σημείο του τραγικού συμβάντος:Με πληροφορίες από: leprogres.fr και katiousa.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo