Κειμενα

Κείμενα

Η δημοσιογραφία της ροζ κουκούλας

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Η δημοσιογραφία της ροζ κουκούλας

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει από χθες μια φοιτήτρια (;) της ΑΣΟΕΕ με ροζ κουκούλα η οποία εμφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε τρία διαφορετικά τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να καταγγείλει το «καθεστώς τρομοκρατίας» που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Αρχικά, η φερόμενη φοιτήτρια εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του Alpha, στο πλευρό του προέδρου των ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμα, όπου προχωρώντας σε ανώνυμες καταγγελίες, περιέγραψε την κατάσταση από την πλευρά των φοιτητών.

Όσο όμως η φοιτήτρια ξεδίπλωνε τη γνωστή επιχειρηματολογία των συστημικών μέσων ενημέρωσης περί κλίματος φόβου και τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει στη σχολή οι διάφοροι αριστεροί και αναρχικοί «καταληψίες», άρχισε να πέφτει σε κάποιες... περίεργες αντιφάσεις.

Αφού επιδοκίμασε την κίνηση της αστυνομίας να μπει μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και να πετάξει δακρυγόνα και καπνογόνα στους φοιτητές, θεώρησε «απαράδεκτο ενόψει 17 Νοέμβρη η σχολή να κλείνει επί μία συνεχόμενη βδομάδα» [sic] παραβλέποντας το γεγονός ότι την απόφαση για το κλείσιμο της σχολής έλαβε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και όχι οι φοιτητές.

Παράλληλα όμως, η φοιτήτρια διέπραξε και ένα δεύτερο σφάλμα. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν γνωρίζει τα άτομα που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, η ίδια θα απαντήσει αρχικά πως πρόκειται για τους «γνωστούς αγνώστους»:

Δημοσιογράφος: Μας εξηγούσες και νωρίτερα ότι διακόπτουν τα μαθήματα, γίνονται επεισόδια. Έχετε δει να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο άτομα που δεν είναι του χώρου του πανεπιστημίου;

Φοιτήτρια: Μάλιστα, έχει τύχει συμβάν το οποίο κάνουμε μάθημα, έχουν μπει μέσα οι γνωστοί άγνωστοι και μας έχουν πει να σταματήσουμε το μάθημα διότι εμποδίζουμε το μπάχαλό τους. Εεεε, αυτό ωστόσο...

Δημοσιογράφος: Ένα λεπτό, αυτοί είναι φοιτητές του πανεπιστημίου δεσποινίς;

Φοιτήτρια: Εεεε, δυστυχώς κατά βάση δεν είναι φοιτητές. Δεν φέρνουνε φοιτητική ταυτότητα... [...]

Ωστόσο, λίγο αργότερα, θα δώσει την εξής απάντηση:

Δημοσιογράφος: Σε αυτή την ιστορία ήταν αναμεμειγμένοι και φοιτητές της σχολής;

Φοιτήτρια: Αυτό που έβλεπα εγώ, και στις εξεταστικές μου, είναι ότι ήταν παρόντες κάποιοι γνωστοί άγνωστοι, άρα για να έχουνε δικαίωμα εξεταστικής σημαίνει ότι έχουν και φοιτητική ταυτότητα. Οπότε, απάντησα στην ερώτησή σας.

Προφανώς, η φερεγγυότητα της -κατά δήλωση- φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ ήταν τέτοια που δεν γινόταν να μείνει ανεκμετάλλευτη και από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι λοιπόν, η ίδια κοπέλα έκανε τη δεύτερη εμφάνισή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αυτή τη φορά φορώντας κι ένα γιλέκο επάνω από το ροζ φούτερ, ίσως για να... θολώσει τα νερά.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ροζ κουκούλα θα εμφανιστεί ξανά με το γιλέκο της και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Όσο για τις μαρτυρίες της, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά πανομοιότυπες. Φόβος, γνωστοί άγνωστοι, μπάχαλα κλπ.

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης όμως, έπεσαν μέσα στο λάκκο που τα ίδια έσκαψαν: από μία ολόκληρη σχολή χιλιάδων φοιτητών, παρουσίασαν μόνο μία φοιτήτρια (και αν ήταν), κι αυτή, με κουκούλα και γυρισμένη την πλάτη.

Το παράδειγμα της ροζ κουκούλας έρχεται να δέσει άψογα με το πρόσφατο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη με μία «αγανακτισμένη κάτοικο» της Νάουσας για το προσφυγικό, όταν σε ερώτηση δημοσιογράφων «τι είναι αυτό που την ενοχλεί», εκείνη απαντούσε αποστομωτικά «αυτά που λέτε κι εσείς στα δελτία ειδήσεων».

Το βίντεο με τις τρεις εμφανίσεις της φοιτήτριας από το Luben.tv:


Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo