Κειμενα

Κείμενα

Ο Ομπάμα προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς να μην στρίψουν πολύ αριστερά

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Ο Ομπάμα προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς να μην στρίψουν πολύ αριστερά (Photo: ABC)

Προειδοποίηση προς τους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών να ταχθούν εναντίον των πολιτικών που «δεν εδράζονται στην πραγματικότητα» απηύθυνε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων την περασμένη Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί ρισκάρουν να αποξενώσουν τους ψηφοφόρους τους αν μετακινηθούν πολύ μακριά πολιτικά προς τα αριστερά, χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο ή κάποια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.

Αντίθετα, ο τέως πρόεδρος αρκέστηκε να παρακινήσει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους να «δώσουν λίγη προσοχή» στους ψηφοφόρους σε θέματα όπως το σύστημα υγείας και το μεταναστευτικό.

Αυτοί οι ψηφοφόροι, είπε, δεν έχουν απαραίτητα τις ίδιες απόψεις με αυτό που αποκάλεσε «αριστερές ατάκες στο Twitter» ή την «ακτιβιστική πτέρυγα του κόμματος».

«Ακόμα κι αν σπρώχνουμε την ατζέντα και είμαστε θαρραλέοι στην οπτική μας, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα», σημείωσε ο Ομπάμα στη συνάντηση, την οποία παρακολούθησαν πλούσιοι φιλελεύθεροι δωρητές.

Ο Ομπάμα, που μέχρι στιγμής δεν έχει υποστηρίξει δημοσίως κάποιον από τους υποψήφιους για το χρίσμα, είπε πως «οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θέλουν να γκρεμίσουν το σύστημα», σε μία αποστροφή που εκλήφθηκε ως κριτική προς τους γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, τους δύο πιο αριστερούς υποψηφίους στην κούρσα των Δημοκρατικών.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν κάνει λόγο για μία ευρεία πολιτική και οικονομική αλλαγή, που περιλαμβάνει πολιτικές οι οποίες θα σταματήσουν την ιδιωτική ασφάλιση υγείας και θα αποποινικοποιήσουν τις παράνομες διαβάσεις των συνόρων.

Με πληροφορίες από: BBC
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo