Κειμενα

Κείμενα

Ο Πρετεντέρης τάσσεται υπέρ της επιβολής της έννομης τάξης «με όποιο κόστος» και προαναγγέλλει νεκρούς

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019


Τις απόψεις του Γιάννη Πρετεντέρη τις γνωρίζουμε. Είτε μέσω της συχνότητας του Mega είτε μέσω της αρθρογραφίας του, επιχειρούσε ανέκαθεν να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που υπηρετούσε, προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι τα δεινά που υφίστατο ήταν καθαρά αποτέλεσμα των δικών της επιλογών, και μόνο, καθώς όπως μας διαβεβαίωνε, «ζούσε για δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητές της».

Αυτή τη φορά όμως, η καθιερωμένη του «δημοσιογραφική» συμπόρευση με την καθεστωτική πολιτική και προπαγάνδα ξεπέρασε ακόμα και τα όρια του δικού του θράσους.

Λίγες μέρες λοιπόν πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε άρθρο του στη στήλη των «Νέων», «Εμπιστευτικά», με τίτλο «Συμμορίες» (12/11), ο Γιάννης Πρετεντέρης, αφού αφήνει υπόνοιες για αιματηρά επεισόδια αναφέροντας ότι «οι νεαροί (ή λιγότερο νεαροί) θα ηττηθούν» και «θα πληρώσουν απλώς ένα υψηλό προσωπικό κόστος», καλεί την κυβέρνηση να επιβάλει την έννομη τάξη στη χώρα με κάθε τρόπο, προειδοποιώντας ανοιχτά ακόμη και για νεκρούς.

Παραθέτουμε παρακάτω το επίμαχο απόσπασμα:

ΜΑΚΑΡΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΕΣ να εκτονωθούν. Και να μην μετρήσουμε άλλες υλικές ζημιές, ούτε να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. Υποψιάζομαι πως στις συμπεριφορές τους έχουν επενδύσει όλα τα συμπλέγματα, όλα τα ελλείμματα κι όλες τις ασυναρτησίες μιας αχαλίνωτης μετεφηβικής κρίσης.

ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ η ψυχή του καθενός.

ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΧΗΛΙΣΜΟΥ κι αποσύνθεσης των τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να παραταθεί. Κι ότι η δημοκρατική πολιτεία θα επιβάλει την έννομη τάξη, όπως έχει από τη φύση της καθήκον.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ότι χώρα δεν θα δεχτεί να καταστεί όμηρος μιας αρρωστημένης κοινωνικής μειοψηφίας.

ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. Και με όποιο κόστος. Δυστυχώς.

Μετά και την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο», το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα που στέλνει προς την κυβέρνηση ο Γ. Πρετεντέρης, δεν πρέπει να περάσει «στα ψιλά». Αντιθέτως, από «προσωπική» άποψη μετατρέπεται σε έμμεση κυβερνητική γραμμή, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για όξυνση του κλίματος ενόψει Πολυτεχνείου.

Είναι σαφές ότι οι πολιτικές απόψεις του Γ. Πρετεντέρη δεν είναι προσωπικές, αλλά απηχούν το μεγαλύτερο κομμάτι του επαγγελματικού του σιναφιού. Απλώς, η μόνη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι εκείνος τόλμησε να την εκφράσει ξεκάθαρα, ωμά και απροκάλυπτα.

Ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη:


Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo