Κειμενα

Κείμενα

Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εκπαιδευτεί να σέβεται τους δημοσιογράφους

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εκπαιδευτεί να σέβεται τους δημοσιογράφους

Έκκληση προς τις ελληνικές αρχές για σεβασμό των δημοσιογράφων και αποτροπή καταπάτησης των δικαιωμάτων τους από την Ελληνική Αστυνομία απηύθυνε η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα».

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε η πρόσφατη αστυνομική επίθεση στον δημοσιογράφο, Μάριο Αραβαντινό, την ώρα που κάλυπτε τον ξυλοδαρμό πολιτών από αστυνομικούς κατά την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση του 2008 και οι μετέπειτα διαδηλώσεις κατά της λιτότητας, η αστυνομία έχει εθιστεί στην άσκηση βίας και διαπιστώνει πως, παρά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κάλυψη των κινητοποιήσεων και πορειών διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βαλκανίων, Πωλίν Αντές-Μεβέλ: «Πρέπει να δοθεί στην αστυνομία όχι μόνο εκπαίδευση αλλά και μία ρητή εντολή για σεβασμό των δημοσιογράφων που απλά κάνουν τη δουλειά τους καλύπτοντας επεισόδια και άλλα γεγονότα. Η νέα κυβέρνηση πρέπει πλέον να δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιες ακρότητες και τη βία εναντίον δημοσιογράφων».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθεροτυπίας των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», η Ελλάδα βρίσκεται στην 65η θέση σε σύνολο 180 χωρών.

Με πληροφορίες από: info-war.gr και rsf.org

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo