Κειμενα

Κείμενα

Στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ: Ο στρατός των ΗΠΑ θα παραμείνει σε Συρία και Αφγανιστάν για πολλά χρόνια ακόμη

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ: Ο στρατός των ΗΠΑ θα παραμείνει σε Συρία και Αφγανιστάν για πολλά χρόνια ακόμη

Την εκτίμησή του ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν και άλλες ασταθείς χώρες θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη, εξέφρασε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλεϊ, σημειώνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον να γίνει αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και προβλήθηκε την Κυριακή, ο αμερικανός στρατηγός τόνισε πως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο αρχικός λόγος που οι ΗΠΑ πήγαν στο Αφγανιστάν ήταν να διασφαλίσουν ότι η χώρα δεν θα γίνει ποτέ ξανά καταφύγιο για τρομοκράτες, οι οποίοι θα επιτεθούν εναντίον των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο Αφγανιστάν εδώ και 18 χρόνια. Υποψιάζομαι ότι θα συνεχιστεί στο μέλλον για αρκετά ακόμη χρόνια» καθώς «η αποστολή αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Προκειμένου αυτή η αποστολή να στεφθεί με επιτυχία η κυβέρνηση του Αφγανιστάν, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να μπορούν να συντηρούν από μόνες τους την κατάσταση ασφαλείας στο εσωτερικό, ώστε να αποτρέπουν τους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν το έδαφός τους για να επιτίθενται εναντίον άλλων χωρών, ειδικά των ΗΠΑ».

Όσον αφορά τη Συρία, ο Μίλεϊ σημείωσε ότι «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται ακόμη στην περιοχή» και οι αμερικανικές δυνάμεις «θα παραμείνουν εκεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, διότι «είναι προς το εθνικό συμφέρον να βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν», και πρόσθεσε:

«Θα υπάρχουν σίγουρα λιγότερα από 1.000 στρατεύματα, και πιθανόν περίπου 500. Ίσως και 600. Αν δεν συνεχιστεί η άσκηση πίεσης σε αυτή την οργάνωση, το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να αναδυθεί εκ νέου στην περιοχή».

Οι δηλώσεις του αμερικανού στρατηγού έρχονται σε αντίθεση με εκείνες του πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένως πει ότι είναι καιρός οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τις διάφορες συρράξεις παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από: ethnos.gr και theguardian.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo