Κειμενα

Κείμενα

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο υπογράφουν για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο υπογράφουν για τον Τζούλιαν Ασάνζ (Photo: Al Jazeera)

Περισσότερες από 500 υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή η διεθνής δήλωση υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ που βρίσκεται σε εξέλιξη και απαιτεί την απελευθέρωση του δημοσιογράφου από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπελμάρς στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και κρατείται.

Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, παραγωγοί και εκδότες, πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανισμών και άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από όλο τον κόσμο εκφράζουν την ανησυχία τους για την υγεία του Ασάνζ, τη συνεχιζόμενη κράτησή του και την πιθανότητα έκδοσής και φυλάκισής του στις ΗΠΑ, και υπογράφουν ψήφισμα για την παύση της ποινικής δίωξης εναντίον του για τις αποκαλύψεις των εγκλημάτων πολέμου της αμερικανικής κυβέρνησης σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Την ανοιχτή επιστολή υπεράσπισης μπορούν να υπογράψουν εδώ, μόνο δημοσιογράφοι και άτομα σε θέσεις που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία.

Ως δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί που πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία στη διακίνηση πληροφοριών και στο δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει, απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ζητούμε από την κυβέρνησή μας, όλους εθνικούς και διεθνείς φορείς και συναδέλφους δημοσιογράφους να ζητήσουν να μπει ένα τέλος στη νομική εκστρατεία που γίνεται εναντίον του για το έγκλημα να έχει αποκαλύψει εγκλήματα πολέμου.

Ζητούμε από τους συναδέλφους δημοσιογράφους να ενημερώνουν το  κοινό με ακρίβεια για την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του.

Ζητούμε από όλους τους δημοσιογράφους να μη σιωπήσουν και να υπερασπιστούν τον Ασάνζ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Οι επικίνδυνοι καιροί απαιτούν ατρόμητη δημοσιογραφία.

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo