Κειμενα

Κείμενα

Γερμανία: Τη συγχώνευση SPD και Die Linke πρότεινε ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο κρατίδιο Σέλσβιχ-Χολστάιν και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του κόμματος, Ραλφ Στέγκνερ (Photo: Bernd von Jutrczenka / dpa)

Υπέρ μιας μεσοπρόθεσμης συμμαχίας με το αριστερό κόμμα «Die Linke» (Η Αριστερά) τάχθηκε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο κρατίδιο Σέλσβιχ-Χολστάιν και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του κόμματος, Ραλφ Στέγκνερ.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», σε ομιλία του στο τοπικό κοινοβούλιο του κρατιδίου, ο Στέγκνερ δήλωσε ότι το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο κομμάτων «δεν θα συμβεί μέσα στα επόμενα τέσσερα ή πέντε χρόνια» αλλά σύντομα καθώς όπως εκτίμησε, «μελλοντικά, ο πολιτικός κατακερματισμός θα ωφελήσει μόνο τους συντηρητικούς και τους εξτρεμιστές της ακροδεξιάς».

«Η πιθανότητα συγχώνευσης των δύο κομμάτων θα αυξάνεται περισσότερο όσο το Αριστερό Κόμμα θα έχει τη βούληση να διαμορφώσει και να κυβερνήσει και όσο οι σεχταριστικές θέσεις για την Ευρώπη και ο εθνικισμός δεν θα αντιπροσωπεύονται πλέον», σημείωσε.

Ακόμη, ο Στέγκνερ πρόσθεσε ότι μέσα στην «Αριστερά», πολιτικοί όπως ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελοου, είναι «λογικοί άνθρωποι», και πως «ένας πολιτικός διάλογος» για τη συγχώνευση του SPD και του Αριστερού Κόμματος ήταν απαραίτητος. «Δεν το βρίσκω φυσιολογικό η πολιτική Αριστερά να είναι διασπασμένη», κατέληξε.

Την ώρα που το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, και παρά την πρόταση του Στέγκνερ ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως η «αριστερή πτέρυγα του SPD», οι Σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να συγκυβερνούν για τρίτη φορά με τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU).

Με πληροφορίες από: spiegel.de
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo