Κειμενα

Κείμενα

Η πανωλεθρία του Κόρμπιν μέσα από πέντε tweet

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Η πανωλεθρία του Κόρμπιν μέσα από πέντε tweet

Οι ταλαντεύσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν στο ζήτημα του Brexit, η στήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος και η επικράτηση της φιλοευρωπαϊκής πτέρυγας των Εργατικών, ήταν οι βασικότεροι λόγοι της πανωλεθρίας τους στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Στον απόηχο του εκλογικού θριάμβου του Μπόρις Τζόνσον και των Συντηρητικών, το info-war.gr φέρνει στην επιφάνεια πέντε tweet τα οποία εξηγούν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα αίτια της συντριβής του Εργατικού Κόμματος.

«Προειδοποιήσαμε ότι η υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος θα οδηγούσε σε εκλογική εξαφάνιση. Προειδοποιούσαμε συστηματικά και μας αγνοούσαν. Εάν το exit poll είναι σωστό, τότε οι οπαδοί της παραμονής στην ΕΕ είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τη σφαγή του Εργατικού Κόμματος»
, επεσήμανε σε tweet το Labour Leave, η καμπάνια Εργατικών για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.


«Τέλος. Δεν ξέρω πότε θα ξαναδούμε μια αυθεντική αριστερή προσπάθεια από τους Εργατικούς. Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Μπλερ, όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ της Βρετανίας (ειδικά τον Guardian), την Ομάδα Φίλων του Ισραήλ του Εργατικού Κόμματος, τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας για τη Ρωσία, την ΜΙ5 και άλλες τόσες κακόβουλες δυνάμεις που έχω να αναφέρω για τη σαρωτική νίκη των Συντηρητικών», σχολίασε ο αμερικανός δημοσιογράφος Μαξ Μπλούμενθαλ, και πρόσθεσε:

«Πρέπει επίσης να καταλογιστούν ευθύνες σε εκείνους εντός του στρατοπέδου του Κόρμπιν που δεν ανταπέδωσαν στα χτυπήματα απέναντι στο κυνήγι μαγισσών περί αντισημιτισμού και δεν το κατονόμασαν ως τέτοιο. Τους έδωσες μια ίντσα, και μετά άλλη μία ίντσα, και πήραν ένα μίλι».


«Λυπάμαι τόσο πολύ παιδιά. Είμαι ολοκληρωτικά συντετριμμένος. Το Brexit μας διέλυσε. Το να κρατήσουμε μια εκλογική συμμαχία των οπαδών της παραμονής και των οπαδών της εξόδου ενώ η χώρα διχαζόταν έντονα ήταν απλά αδύνατο», ήταν το σχόλιο του Όουεν Τζόουνς, του δημοσιογράφου του Guardian που, ενώ αρχικά είχε δημιουργήσει τον όρο «Lexit» προτείνοντας μια αριστερή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, στη συνέχεια στήριξε φανατικά την παραμονή της στην ένωση.


«Έρευνα σε όλα τα εθνικά έντυπα της Βρετανίας, τους τελευταίους 3 μήνες, και ο αριθμός των άρθρων που ασχολούνται:

«Κόρμπιν και αντισημιτισμός» – 1.450

«Τζόνσον και Ισλαμοφοβία» 
– 164


«Κόρμπιν και IRA» – 272
«Τζόνσον και Υεμένη και εγκλήματα πολέμου» 
–  2


Μας την έφεραν», ανέφερε ο ιστορικός Μαξ Κέρτις.


«Πώς είναι δυνατόν να μας είχαν αποικία οι Βρετανοί;», αναρωτήθηκε ο Ινδός μαρξιστής φιλόσοφος, Βιτζάι Πρασάντ.


Με πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo