Κειμενα

Κείμενα

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας για παροχή διαβατηρίων σε μέλη της Χεζμπολάχ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας για παροχή διαβατηρίων σε μέλη της Χεζμπολάχ (Photo: Watch Jerusalem)

Κυρώσεις σε δύο αξιωματούχους της Βενεζουέλας επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση με την κατηγορία της εμπλοκής τους σε διεφθαρμένες συναλλαγές που αφορούν την πώληση διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στο νυν διευθυντή της μεταναστευτικής αρχής της Βενεζουέλας, Gustavo Adolfo Vizcaino Gil, και τον προκάτοχό του, Juan Carlos Dugarte Padron.

Τη Δευτέρα, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Βενεζουέλα έχει παράσχει διαβατήρια σε μέλη της Χεζμπολάχ και διερευνούν διεξοδικά το ζήτημα.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι μέλη της Χεζμπολάχ διαθέτουν διαβατήρια της Βενεζουέλας. Διερευνούμε πολύ προσκετικά το θέμα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος επέμεινε να μην αναφερθεί το όνομά του καθότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλά σε δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι Gil και Padron παρείχαν διαβατήρια στα μέλη της Χεζμπολάχ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση και θεωρούν ότι αποτελεί στρατιωτικό βραχίονα του Ιράν στο Λίβανο.

(Με πληροφορίες από: ABC, Sputnik)
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo