Κειμενα

Κείμενα

Βραζιλία: Πέφτει η δημοτικότητα του Μπολσονάρου

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Βραζιλία: Πέφτει η δημοτικότητα του Μπολσονάρου

Σταθερή πτώση των ποσοστών επιδοκιμασίας της κυβέρνησης του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, καταγράφει σήμερα δημοσκόπηση των ινστιτούτων CNI/Ibope, την ώρα που το πολιτικό εριστικό στυλ του και η ελαφρά ύφεση φαίνεται πως πλήττουν τη δημοτικότητά του.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι ο αριθμός των Βραζιλιάνων που θεωρεί πως η κυβέρνησή του είναι φοβερή ή καλή μειώθηκε στο 29% από 31% τον Σεπτέμβριο, ενώ εκείνοι που κρίνουν ότι είναι κακή ή φρικτή αυξήθηκε στο 38% από το 34% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Στις τέσσερις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ibope φέτος, η θετική αξιολόγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης έχει καταγράψει πτώση, πέφτοντας από το 35% τον Απρίλιο, ενώ η αρνητική αξιολόγηση έχει ανοδική πορεία από το 27% τον Απρίλιο.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μειώνεται και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο στυλ διακυβέρνησης του Μπολσονάρου. Συγκεκριμένα, το 53% δεν εγκρίνει τον τρόπο που κυβερνά τη Βραζιλία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 40% τον Απρίλιο και το 50% τον Σεπτέμβριο. Αντίθετα, εκείνοι που επιδοκιμάζουν το στυλ διακυβέρνησής του μειώθηκαν στο 40% από το 51% τον Απρίλιο και το 44% τον Σεπτέμβριο.

Αλλά και ο αριθμός των Βραζιλιάνων που λένε ότι εμπιστεύονται τον Μπολσονάρου είναι μικρότερος, καθώς ανέρχεται στο 41% από το 51% τον Απρίλιο και το 42% τον Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό εκείνων που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη κατέγραψε άνοδο στο 56% από 45% τον Απρίλιο και 55% τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από: naftemporiki.gr

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo