Κειμενα

Κείμενα

Επτά στους δέκα Αμερικανούς δεν μπορούν να εντοπίσουν το Ιράν στο χάρτη

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

Επτά στους δέκα Αμερικανούς δεν μπορούν να εντοπίσουν το Ιράν στο χάρτη (Photo/Screenshot: Morning Consult)

Μόλις τρεις στους δέκα Αμερικανούς κατάφεραν να εντοπίσουν το Ιράν στον παγκόσμιο χάρτη, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Morning Consult για λογαριασμό του Politico.

Την ώρα που η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης μονοπωλεί το διεθνή και και αμερικανικό Τύπο, η δημοσκόπηση που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο απέδειξε πως η πλειοψηφία του αμερικανικού πληθυσμού δεν έχει ιδέα σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται το Ιράν.

Πιο αναλυτικά, το 28% των ερωτηθέντων μπόρεσαν να βρουν το Ιράν σε ένα χάρτη της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και ενός μέρους της Αφρικής, το 23% εντόπισε το Ιράν σε ένα μεγαλύτερο παγκόσμιο χάρτη, ενώ το 8% μπέρδεψε το Ιράν με το Ιράκ.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι Αμερικανοί που τοποθέτησαν το Ιράν σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Ελλάδα, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δέκα ερωτηθέντες τοποθέτησαν το Ιράν στο Ηνωμένο Βσσίλειο, 29 στη Ρωσία, 32 στις ΗΠΑ, ενώ 44 πίστευαν ότι το Ιράν είναι χώρα της Κεντρικής ή Λατινικής Αμερικής.

Οι πορτοκαλί κουκκίδες απεικονίζουν τις λανθασμένες απαντήσεις που δόθηκαν.


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι το γεγονός ότι παρόλο που μόλις το 23% των ερωτηθέντων μπορεί να διακρίνει πού βρίσκεται το Ιράν στον παγκόσμιο χάρτη, το 47% των αμερικανών ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας του ιρανού αξιωματούχου, Κασέμ Σολεϊμανί, ενώ το 40% τάχθηκε κατά.

Η δημοσκόπηση της Morning Consult αποκάλυψε ακόμη ότι περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσουν τη χώρα είναι οι εύποροι άνδρες με πτυχίο πανεπιστημίου.

Σε παλαιότερη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, το 2017, μόλις το 36% των Αμερικανών κατάφερε να εντοπίσει στο χάρτη τη Βόρεια Κορέα.

Με πληροφορίες από: mediaite.com

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo