Κειμενα

Κείμενα

Η «Καθημερινή» επέλεξε να «θάψει» το διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν στις επιστολές αναγνωστών

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Η «Καθημερινή» επέλεξε να «θάψει» το διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν στις επιστολές αναγνωστών (Photo: Kαθημερινή)

Το διάβημα διαμαρτυρίας που απέστειλε η κυβέρνηση της Τεχεράνης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δολοφονία Σολεϊμανί, αναπαράχθηκε και σχολιάστηκε σχεδόν από όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, μολονότι η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και την παραδοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η εφημερίδα επέλεξε να βάλει την «είδηση» την οποία κατείχε στη στήλη της με τίτλο «Γράμματα Αναγνωστών»!

Η επιστολή που στάλθηκε στην εφημερίδα και φέρει την υπογραφή του Τμήματος Τύπου της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αναρτήθηκε ηλεκτρονικά στην παραπάνω στήλη υπό τον τίτλο «Σενάρια πολέμου και φιλικές σχέσεις» όπου αναφέρει:

Κύριε διευθυντά
Αναφορικά με το άρθρο του κ. Βασίλη Νέδου στο φύλλο της Κυριακής (5/1/2020), με τίτλο «Ανησυχία στην Αθήνα για την κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν» και συγκεκριμένα τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα θα έχει κάποια συμμετοχή σε ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση κατά του Ιράν, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές παραδοσιακές και ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών Ιράν και Ελλάδος και την απουσία οποιασδήποτε διαφοράς και έντασης μεταξύ τους στους τελευταίους αιώνες, πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση αυτή δεν μπορεί να είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης της Ελλάδος και οι φιλικές και ιστορικές μας σχέσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η Ισλαμική Δημοκρατία  του Ιράν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι επιθυμεί φιλικές και ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη και με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια κατά της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Είναι προφανές ότι η Τεχεράνη θα σταθεί ηρωικά απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση και προσπάθεια επιβολής πολέμου και θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους εισβολείς.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου κατά της χώρας από την Αμερική, η διάθεση βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον αμερικανικό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο.

Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» (Photo: Καθημερινή/Screenshot)

Με πληροφορίες από: mediatvnews.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo