Κειμενα

Κείμενα

Ο «άριστος» υπουργός που δεν ξέρει πώς γράφεται ένας ποταμός

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Ο «άριστος» υπουργός που δεν ξέρει πώς γράφεται ένας ποταμός

«Άριστος» μέχρι να επιδείξει τις γνώσεις του στην ορθογραφία αποδείχθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στον απόηχο του 2ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο υπουργός, που πριν από μερικούς μήνες είχε χαρακτηρίσει ως «αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό», κλήθηκε να γράψει στο ταμπλό το οποίο είχε στηθεί με ευθύνη των διοργανωτών του συνεδρίου τη δική του δέσμευση που πρόκειται να υλοποιήσει.

Στην προσπάθειά του όμως να γράψει τη φράση «Δεσμεύομαι να βρούμε την τελική λύση στο αδιέξοδο του Αχελώου», φάνηκε τελικά πως δεν ήξερε την ορθογραφία του ποταμού.

Στην αρχή, η πρώτη του απορία ήταν αν ο Αχελώος γράφεται με «δύο λάμδα ή ένα», ενώ στη συνέχεια η αμέσως επόμενη ερώτησή του ήταν αν γράφεται «με ωμέγα ή όμικρον». Από τη δύσκολη θέση τον έβγαλε και στις δύο περιπτώσεις ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αφού ο υπουργός ξεμπέδεψε με το ορθογραφικό του αδιέξοδο, συνειδητοποίησε ότι έλειπε κάτι ακόμα από τη φράση. Μετά από σκέψη και χωρίς πια την καθοδήγηση του περιφερειάρχη, αποφάσισε να βάλει και τον απαραίτητο τονισμό, μόνο που αυτός δεν προστέθηκε στο «ωμέγα» αλλά στην κατάληξη -ου, γράφοντας χαρακτηριστικά «Αχελωού».

Τότε ο περιφερειάρχης, προκειμένου να μην αφήσει αυτό το λάθος να εκθέσει τον υπουργό, επενέβη εκ των υστέρων σβήνοντας με το χέρι του τον λανθασμένο τονισμό.

Η αριστεία στα καλύτερά της!


Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo