Κειμενα

Κείμενα

Financial Times: Ο Μητσοτάκης διστάζει να τα βάλει τους ολιγάρχες

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Financial Times: Ο Μητσοτάκης διστάζει να τα βάλει τους ολιγάρχες

Την απροθυμία της κυβέρνησης να προκαλέσει τους ολιγάρχες σχολιάζει δημοσίευμα των Financial Times με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Το άρθρο με τίτλο «Έλληνες ολιγάρχες μάχονται για το ποδόσφαιρο» που φέρει την υπογραφή της ανταποκρίτριας των FT, Kerin Hope, σκιαγραφεί το προφίλ του Ι. Σαββίδη και Β. Μαρινάκη, περιγράφει τη μεταξύ τους κόντρα, και στηλιτεύει την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σημειώνοντας ότι διστάζει να τα βάλει με τους δύο ολιγάρχες.

«Η τροπολογία είχε στόχο να είναι ένας συμβιβασμός, γιατί ο ΠΑΟΚ θα απέφευγε το στίγμα του υποβιβασμού, ενώ ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το προβάδισμα για να κερδίσει το πρωτάθλημα, υποστήριξε σύμβουλος του υπουργείου Αθλητισμού. Όμως, μόλις επτά μήνες στη θέση του πρωθυπουργού, η απόφαση δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης διστάζει να προκαλέσει ολιγάρχες ή να πάρει μη δημοφιλή μέτρα, λένε αναλυτές».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση [της αθλητικής αρχής], αν υιοθετηθεί, θα έχει υψηλό πολιτικό κόστος. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ισχυρή δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα. Το γεγονός όμως ότι η κυβέρνηση απέρριψε τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης αρχής και διευκόλυνε έναν ολιγάρχη στέλνει πολύ αποθαρρυντικά μηνύματα», δηλώνει ο Αρης Χατζής, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Οι Financial Times επικοινώνησαν τόσο με την πλευρά Μαρινάκη όσο και με αυτή του Σαββίδη, όμως δεν υπήρξε σχολιασμός. 


Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρει ότι μέσω της ιδιοκτησίας των ομάδων, και οι δύο επιχειρηματίες έχουν αυξημένη πολιτική επιρροή και κοινωνικό κύρος.

Όμως το ποδόσφαιρο υποφέρει εδώ και χρόνια από τη βία, ενώ υπάρχουν συχνά καταγγελίες για στήσιμο αγώνων και δωροδοκίες διαιτητών και παικτών.

Οι FT καταλήγουν υπενθυμίζοντας πως και οι δύο μεγαλοπαράγοντες έχουν εισβάλει στο γήπεδο προκειμένου να επιτεθούν σε διαιτητές και επόπτες.

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo