Κειμενα

Κείμενα

Ο Μπογδάνος και ο ΣΚΑΪ συνδέουν την «Εφημερίδα των Συντακτών» με την τρομοκρατία

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μπογδάνος και ο ΣΚΑΪ συνδέουν την «Εφημερίδα των Συντακτών» με την τρομοκρατία

Την επιχείρηση κατασυκοφάντησής της από εκπομπές του ΣΚΑΪ και το βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, καταγγέλλει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως αναφέρει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα, από το βράδυ της «επιδρομής» του Ρουβίκωνα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Άρης Πορτοσάλτε, «έχει γίνει στόχος μιας χυδαίας επίθεσης που εκπορεύεται κυρίως μέσω εκπομπών του ΣΚΑΪ, αλλά και του πρώην συνεργάτη του και νυν βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μπογδάνου».

Αρκετοί συντελεστές του σταθμού, τόσο από την τηλεόραση όσο και από το ραδιόφωνο, χαρακτηρίζουν την »Εφημερίδα των Συντακτών» ως «εφημερίδα των συκοφαντών και των τρομοκρατών» και της καταλογίζουν ότι «υποθάλπει τα τάγματα εφόδου» ή ότι «καλλιεργεί το υπόβαθρο των επιθέσεων».

Μάλιστα, στην εκπομπή του Μάνου Βουλαρίνου στο ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, δεν δίστασαν να «αναπολήσουν» την εποχή που ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού απαγόρευε τη δημοσίευση προκηρύξεων στις εφημερίδες.

Το αποτέλεσμα -τότε- ήταν να συλληφθούν και να οδηγηθούν στον Κορυδαλλό οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία), Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος), Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη), Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή), Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος), Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες) και Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι), με την εκπομπή ωστόσο να στέκεται στη «συγγένεια» της Εφημερίδας των Συντακτών με την Ελευθεροτυπία.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» καλεί την κυβέρνηση, την ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ, και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν άμεσα και να ελέγξουν την ορθότητα των ισχυρισμών που εκτοξεύονται στη δημόσια σφαίρα, ζητώντας παράλληλα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δηλώσει εάν συμφωνεί με το βουλευτή του.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Εφημερίδα των τρομοκρατών;»:

Από προχθές, οπότε σημειώθηκε η «επιδρομή» της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε, η εφημερίδα μας έχει γίνει στόχος μιας χυδαίας επίθεσης που εκπορεύεται κυρίως μέσω εκπομπών του ΣΚΑΪ, αλλά και του πρώην συνεργάτη του και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε, για ποιον λόγο, με βάση ποια στοιχεία και με βάση ποιον συνειρμό, αρκετοί συντελεστές του σταθμού, τόσο στην τηλεόραση όσο κυρίως στο ραδιόφωνο, αλλά και ο αμετροεπής βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτηρίζουν την «Εφημερίδα των Συντακτών» «εφημερίδα των συκοφαντών και των τρομοκρατών» και την επικρίνουν ότι «υποθάλπει τα τάγματα εφόδου» ή ότι «καλλιεργεί το υπόβαθρο των επιθέσεων» (Κ. Μπογδάνος).

Επειδή αυτά που καταλογίζουν στην εφημερίδα μας οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, όπως και ο βουλευτής της Ν.Δ., αποτελούν βαριά ποινικά αδικήματα, καλούμε:

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επισκεφθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εφημερίδα μας, να μας πει αν καλύπτει τον βουλευτή του κόμματός του, ο οποίος μας θεωρεί «συνεργάτες τρομοκρατών».

Τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν αυτεπάγγελτα, όπως οφείλουν και έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, και να καλέσουν τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, τον βουλευτή και όποιον άλλο διατυπώνει αντίστοιχους ισχυρισμούς να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν για τα ποινικά αδικήματα που καταλογίζουν στην εφημερίδα μας.

Την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή εκστρατεία εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» και να καλέσει τους δημοσιογράφους-μέλη της που διατυπώνουν αυτές τις βαριές κατηγορίες, οι οποίες συνιστούν και παραβιάσεις των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν ώστε να κινηθούν σε βάρος μας οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της.

Το ΕΣΡ να ελέγξει αν διατυπώνονται ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αν τίποτε από αυτά δεν ισχύει, οι εκτοξευόμενες σε βάρος της εφημερίδας μας συκοφαντίες συνιστούν άλλης κατηγορίας βαριά αδικήματα, τα οποία επίσης απαιτούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Η «Εφ.Συν.»


Με πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo