ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

About us

Το Non Paper ξεκίνησε αρχικά ως blog ελεύθερης έκφρασης προσωπικών απόψεων και προβληματισμών τον Αύγουστο του 2015 σε μία περίοδο ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα, όπου όχι μόνο παραβιάστηκε με πραξικοπηματικό τρόπο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά καταλύθηκε η ίδια η Δημοκρατία.

Από τότε πέρασε από διάφορα στάδια, με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα εξαιτίας κυρίως τεχνικών προβλημάτων.

Ωστόσο, χάρη στην αυξανόμενη στήριξη του κόσμου, αλλά και ύστερα από επίπονες προσπάθειες και κοπιώδη εργασία, μετατράπηκε από την 1/1/2018 σε μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα, μακριά όμως από την πεπατημένη των mainstream μέσων ενημέρωσης της παραπληροφόρησης, των fake news και του clickbait.

Στόχος της ιστοσελίδας, είναι η εναλλακτική ενημέρωση των πολιτών για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο με άποψη, έρευνα αλλά και ειδήσεις που -υπό άλλες συνθήκες- δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Ακόμη, στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται ενδιαφέρουσες πολιτικές και μουσικές ιστορίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής και όχι μόνο σκηνής, πρωτότυπα ενημερωτικά γραφήματα (infographics) καθώς και ξεχωριστά κουίζ για την επιμορφωτική και ευχάριστη πλοήγηση των αναγνωστών.

Τέλος, το Non Paper δεν χρηματοδοτείται από καμία τράπεζα, ιδιωτικό οργανισμό, πολιτικό κόμμα ή κρατική υπηρεσία παρά μόνο από την εθελοντική ενίσχυση των επισκεπτών του, γιατί πιστεύει στην αδέσμευτη ερευνητική δημοσιογραφία.

Καλή ξενάγηση!

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤOY NON PAPERDon't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo